Pierre Oitmann
Pierre Oitmann Muziek 9 mei 2019 / 05:30 uur

METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #44

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. 

1. Maan
Ze is pas onlangs 22 geworden, maar nu al heeft zangeres Maan een cv waarvan je achterover slaat. In de drie jaar sinds ze zich triomfantelijk door de finale van The Voice Of Holland sloeg, heeft ze al meerdere malen edelmetaal ontvangen voor haar hits, ze bracht een album uit, stond op Pinkpop, kreeg een 100% NL Award, ze was op 5 mei nog Ambassadeur van de Vrijheid, nam deel aan Dance, Dance, Dance en binnenkort treedt ze met haar voormalige Voice-coach Marco Borsato op in Ahoy. In 2020 knalt ze keihard door met haar clubtour.

Waar: Victorie, Alkmaar / TivoliVredenburg, Utrecht / Neushoorn, Leeuwarden / Hedon, Zwolle / Paard, Den Haag / Oosterpoort, Groningen / Luxor, Arnhem / 013, Tilburg / Paradiso, Amsterdam.
Wanneer: 21 februari t/m 27 maart 2020.
Ticketprijs: vanaf € 18,-.
Start kaartverkoop: vrijdag 10 mei.

Toptrack: Hij Is Van Mij

2. Martin Garrix
Voor menig artiest is Paradiso heilige grond, al is de Amsterdamse poptempel voor Martin Garrix niet meer dan een knus zaaltje in vergelijking met alle andere plekken waar hij al achter de draaitafels stond. Toch keert de Nederlandse ster-dj daar op 13 juni terug voor een show. Een benefietshow, welteverstaan, want de volledige opbrengst van de kaartverkoop gaat naar War Child. Een sympathiek gebaar van Garrix, die volgende week zijn 23everjaardag viert. Justin Mylo verzorgt het voorprogramma.

Waar: Paradiso, Amsterdam.
Wanneer: 13 juni 2019.
Ticketprijs: € 50,-.
Start kaartverkoop: vrijdag 10 mei.

Toptrack: Animals

3. Tabitha
Samen met Maan, Bizzey en Kris Kross Amsterdam had Tabitha onlangs een hele dikke nummer 1-hit te pakken in de vorm van Hij Is Van Mij. Dit nadat ze eerder al tracks uitbracht met onder anderen Ronnie Flex, SFB, Jayh en Latifah. Eerder dit jaar verscheen haar album HIT-SIG, waarmee ze haar eerste top 10-notering verwierf in de Nederlandse albumlijst. Eind deze maand is Tabitha met haar eigen show te bewonderen in Paradiso en in het najaar doet ze dat nog eens dunnetjes over met een tournee door de rest van het land.

Waar: Doornroosje, Nijmegen / TivoliVredenburg, Utrecht / Patronaat, Haarlem / Simplon, Groningen / 013, Tilburg / Bird, Rotterdam.
Wanneer: 23 oktober t/m 30 november 2019.
Ticketprijs: vanaf € 14,-.
Start kaartverkoop: inmiddels gestart.

Toptrack: Dan Komt Alles Goed

4. Monsta X
Het was een goede week voor K-popfans, want de boybands GOT7 en Monsta X kondigden allebei aan voor het eerst naar Nederland te komen. De Zuid-Koreaanse group Monsta X onderneemt een wereldwijde tournee, waarbij Shownu, Wonho, Minhyuk, Kihyun, Hyungwon, Jooheon en I.M ook Amsterdam aandoen. De tournee staat geheel in het teken van de twee meest recente albums van Monsta X, Take.1 Are You There? en Take.2 We Are Here. De kaartverkoop voor de show van GOT7 start overigens pas op 14 juni.

Waar: AFAS Live, Amsterdam.
Wanneer: 3 juli 2019.
Ticketprijs: tussen € 61,60 en € 190,-.
Start kaartverkoop: vrijdag 10 mei.

Toptrack: Alligator

5. White Lies
Na drie jaar uit beeld te zijn geweest, keerde White Lies dit jaar terug met het album Five. De release volgde tien jaar na het debuut To Lose My Life…, met daarop de radiohit Farewell To The Fairground, dat de grote doorbraak betekende. „De nummers zijn live beter dan op plaat”, zei bassist Charles Cave in een recent interview met deze krant over het tien jaar oude debuutalbum. „Het klinkt allemaal veel te gelikt als ik het nu terughoor, te netjes.” In november hoor je het bewijs daarvan, want dan viert de Britse band het jubileum van zijn eerste plaat.

Waar: TivoliVredenburg, Utrecht.
Wanneer: 27 november 2019.
Ticketprijs: € 31,60.
Start kaartverkoop: vrijdag 10 mei.

Toptrack: Farewell To The Fairground

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #44
Sluiten