Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 27 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Festival laat bezoekers drie uur in hitte wachten

Een groot drama in de wachtrij van het Britse We Are FSTVL afgelopen weekeinde. Omdat de organisatie zonder polsbandjes zat, lieten zij hun bezoekers zaterdagmiddag urenlang in de hete zon wachten. Tijdens het wachten was er geen water beschikbaar en konden mensen geen kant op.

In deze wachtrij was het allesbehalve prettig vertoeven, meerdere mensen raakten bevangen door de hitte. Anderen besloten dat het na drie uur welletjes was en bestormden hierop het terrein, zo meldt de Daily Telegraph.

Chaos en paniek

Urenlang wachten in de volle zon terwijl je geen kant op kan en wordt omgeven door gefrustreerde mensen. Het moet geen pretje geweest zijn in deze wachtrij. Op een gegeven moment was het geduld van een groep van enkele honderden bezoekers op. Zij namen het heft in eigen hand door hekken om te gooien en zichzelf door de poort heen te wringen met alle gevolgen van dien.

Deze verdrukking zorgde voor paniek bij andere bezoekers waardoor er een zeer chaotische en gevaarlijke situatie ontstond. Meerderen mensen werden onder de voet gelopen tijdens de bestorming. Getuigen verwijten de beveiliging dat ze de chaos verergerden met hun optreden.

De organisatie laat in een verklaring weten dat door onvoorziene omstandigheden bij het uitgiftepunt van de polsbandjes een langere wachttijd ontstond dan gebruikelijk. „We bieden onze excuses aan voor de lange wachttijden."

Gooien met dranghekken

Bezoekers menen dat het festival behoorlijk wat steken heeft laten vallen en getuigen melden dat het een wonder is dat er slechts vijf lichtgewonden zijn gevallen. Getuigen melden aan de BBC dat bij bosjes flauwvielen en zich moesten laten behandelen door EHBO’ers.

Een tweede aanwezige vertelt dat de beveiliging alleen maar bezig was met mensen terug te duwen toen. Ze waren helemaal niet bezig met het welzijn van de mensen die op de grond lagen of in de verdrukking gekomen waren. De beveiligers zouden verder dranghekken in de menigte hebben gegooid. Ook zouden bij de bestorming meerdere klappen zijn uitgedeeld over en weer.

We Are FSTVL is een driedaags festival in het oosten van London dat afgelopen weekeinde zijn achtste editie ‘vierde’. Hierbij stonden vooral grote namen uit de drum ‘n bass-genre zoals Chase & Status en Andy C en nog tientallen andere dance-acts op het programma waar zo’n 30.000 bezoekers op afkwamen. Op de slotdag lijkt het festival zonder incidenten te zijn verlopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.