Metro en ANP
Metro en ANP Muziek 16 mei 2019 / 06:43 uur

D-day: het is erop of eronder voor Duncan Laurence

Het moment waarop Duncan Laurence zijn nummer Arcade in de tweede halve finale ten gehore zal laten brengen, komt steeds dichterbij. Donderdagavond betreedt hij het podium.

Volgens velen is dat slechts een formaliteit en is het uitgesloten dan Laurence geen ticket voor de finale zal bemachtigen. Als we de bookies moeten geloven, heeft de zanger een grote kans om het Songfestival zelfs te winnen; maar liefst 31 procent. Ook Zweden wordt als kansrijk gezien, dat land volgt op de tweede plek met 13 procent kans.

Lees ook: Kan Duncan blind op de bookies vertrouwen?

De tweede voorronde heeft een sterker deelnemersveld dan de eerste halve finale dinsdag. Naast Nederland gooien namelijk ook Rusland, Azerbeidzjan, Zwitserland, Malta en het eerdergenoemde Zweden hogen ogen bij de bookmakers. De verwachting is dat zij allemaal doorstromen naar de finale.

D'r op of d'r onder voor Duncan Laurence
/ ANP

Vlekkeloos

Woensdag heeft Laurence zijn nummer al voor de vakjury’s gezongen, die op basis daarvan de punten al verdeeld heeft. Donderdagavond kunnen de kijkers nog stemmen.

Eerder was er nog twijfel over hoe de act visueel gezien uit zou pakken, maar die was tijdens deze generale repetitie helemaal weg. De veelbesproken lichtbal deed z’n werk, en de visuals en lichtvorming (en Laurence zelf natuurlijk) zorgden ervoor dat het optreden vlekkeloos verliep.

Geduld is overigens nog wel even nodig. De zanger is namelijk pas als zestiende van de achttien landen aan de beurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
D-day: het is erop of eronder voor Duncan Laurence
Sluiten