Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 3 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Musical Soldaat van Oranje gaat de grens over

De musical Soldaat van Oranje gaat naar het buitenland. Dat heeft producent New Productions bekend gemaakt. Naar verwachting gaat de productie eind volgend jaar in première in Londen, in een theater dat speciaal wordt gebouw voor het stuk.

Prioriteit

Soldier of Orange – The Musical gaat het stuk heten. Het plan om de musical in Engeland op te voeren bestaat overigens al langer. „We hebben al jaren de ambitie en de droom om het verhaal van Erik Hazelhoff en zijn vrienden ook door te kunnen vertellen in het buitenland. Londen was de locatie van onze koningin Wilhelmina in ballingschap en het Verenigd Koninkrijk speelt een belangrijke rol in het verhaal. Daarom heeft het land altijd onze prioriteit gehad", aldus producent Fred Boot.

Het verhaal blijft grotendeels hetzelfde als in de Nederlandse versie, maar er worden wel kleine wijzigingen in het script aangebracht voor een internationaal publiek. Het originele creatieve team is betrokken bij de Engelse versie. „Wij kijken er met het hele team enorm naar uit om dit universele geschiedenisverhaal van alle tijden over een groep vrienden die onder druk van de oorlog gedwongen wordt moeilijke keuzes te maken, nu te delen met de Engelse bevolking en internationale bezoekers."

Eind 2020 gaat de voorstelling waarschijnlijk in première. In Nederland is het stuk al sinds 30 oktober 2010 te zien in de speciaal ervoor gebouwde TheaterHangaar in Katwijk. De musical, die gaat over Engelandvaarder Erik Hazelhoff Roelfzema, werd al door meer dan 2,8 miljoen mensen bezocht. Onlangs is het stuk verlengd tot september, geen enkele voorstelling was ooit zo lang aaneengesloten in Nederland te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.