Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 5 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Familie van dj Avicii brengt zijn nieuwe werk uit

De familie van overleden dj Avicii, oftewel Tim Bergling, brengt binnenkort nieuw werk van hem uit. Het gaat om materiaal waar hij rond de tijd van zijn overlijden aan werkte. De 28-jarige muzikant maakte bijna een jaar geleden een einde aan zijn leven.

Bijna klaar met nieuw album

Zijn familie laat in een verklaring weten dat Avicii bijna klaar was met een nieuw album. „Hij liet een flinke verzameling liedjes achter die bijna klaar waren, inclusief notities, e-mailconversaties en sms-berichten over het werk”, luidt de verklaring. Componisten die samenwerkten met de dj hebben het afgelopen jaar aan het materiaal gewerkt. „We willen dit materiaal graag delen met al zijn fans over de hele wereld."

De eerste single van het nieuwe album, SOS, verschijnt binnenkort al: op 10 april. Op 6 juni verschijnt het volledige album, TIM, vernoemd naar de dj.

Tim Bergling Foundation

Na zijn overlijden hebben de ouders van Bergling de Tim Bergling Foundation opgezet. Deze organisatie zet zich in voor zelfmoordpreventie onder jongeren en twintigers. Alle opbrengsten van het nieuwe album gaan dan ook naar deze organisatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.