Kasper Hermans
Kasper Hermans Muziek 30 apr 2019 / 06:09 uur

Doorgang Woodstock 50 jaar aan een zijden draadje

Het jubileumfestival van het legendarische Woodstock gaat hoogstwaarschijnlijk niet door. Maandag trok een van de belangrijkste investeerders van het festival, Dentsu Aegis Network, zich terug voor de vijftigste verjaardag. Dentsu zei geen geloof meer te hebben in het driedaagse festijn, dat op 16, 17 en 18 augustus moet plaatsvinden.

„Ondanks onze gigantische investeringen van tijd, moeite en betrokkenheid, geloven we niet dat het festival dusdanig uitgevoerd kan worden dat het waardig is aan het merk Woodstock. De gezondheid en de veiligheid van de artiesten, partners en festivalgangers kan niet genoeg gegarandeerd worden. Na zorgvuldige overweging hebben we besloten om het festival te cancelen. Hoe moeilijk het ook is, we geloven dat dit de verstandigste keuze is voor alle betrokken partijen."

Ontkennen

De organisatoren, die eerder nog trots de optredens van Jay-Z, Miley Cyrus en Santana hadden aangekondigd, ontkenden uren later dat het festival was afgelast. „Er komt hoe dan ook een vijftigste verjaardag van Woodstock en het wordt te gek”, aldus de organisatie van Woodstock 50 in een statement.

Het blad Billboard meldde maandag dat naast problemen met de te betalen honoraria er groeiende bedenkingen waren tegen de plek waar het evenement in augustus zou worden gehouden. Het werd betwijfeld of het terrein in Watkins Glen in de staat New York wel berekend is op 100.000 festivalgangers.

The Killers, Imagine Dragons en The Lumineers

In maart presenteerde de organisatie de line-up met optredens van onder meer The Killers, Imagine Dragons en The Lumineers, maar ook oudgedienden als John Fogerty, Melanie, John Sebastian en David Crosby. De voorverkoop was nog niet begonnen.

Bij het oorspronkelijke Woodstock in het hippiejaar 1969 gaven onder anderen Jimi Hendrix, Janis Joplin en The Who legendarische concerten voor zo’n 400.000 fans in het New Yorkse plaatsje Bethel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doorgang Woodstock 50 jaar aan een zijden draadje
Sluiten