Metro
Metro Muziek 16 mrt 2019 / 11:40 uur

Sam Smith onthult: Ik ben genderqueer

De Britse singer-songwriter Sam Smith onthulde in de Instagram-talkshow I Weigh Interviews dat hij non-binary, oftewel genderqueer is. Hij ziet zichzelf niet als mannelijk of vrouwelijk.

Non-binary of genderqueer houdt in dat mensen zich of zowel geen man als vrouw voelen, of zich zowel man als vrouw voelen of zich iets geheel anders voelen.

Sam Smith onthult: Ik ben genderqueer
Sam Smith onthult: Ik ben genderqueer. Foto: ANP

Speciale creatie

„Je bent een mix van allerlei verschillende soorten genders, je bent je eigen speciale creatie", aldus de zanger. „Ik heb mezelf vaak afgevraagd of ik niet een geslachtsverandering wilde", vertelt Smith in de talkshow. „Toen ik me ging inlezen over non-binary en genderqueer-mensen en hoorde wat ze erover vertelden, dacht ik meteen: fuck, dit ben ik."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sam Smith onthult: Ik ben genderqueer
Sluiten