Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Muziek 21 mrt 2019 / 12:34 uur

Nieuw dj-trio met Willie Wartaal in opkomst

Willie Wartaal, Mason en Joost van Bellen beginnen samen een dj-trio onder de naam The Rad Pack. Hun eerste optreden staat al gepland voor 12 april in het Haagse Paard van Troje.

Om het publiek direct kennis te laten maken met hun werk brengt The Rad Pack gelijk een eerste mixtape uit op Soundcloud. Het nieuwe dj-trio wil met hun muziek terug naar het ‘echte werk’. Geen korte dj-sets en ‘starstatusgedoe’ meer.

Clubgevoel

„Zowel Wartaal als Mason en Van Bellen hebben anno 2019 de onhoudbare drang om terug te kregen naar de basis”, staat er in de toelichting bij anderhalf uur durende mixtape. Ze willen terug naar „no-nonsense house en aanverwante muziek" om zo het echte clubgevoel terug te brengen. Hun optredens gaan dan ook de hele nacht door. „The Rad Pack zijn hardwerkende dj’s die tijdens hun all-nighters vanaf openingstijd tot de laatste minuut de handen uit de mouwen steken.”

Willie Wartaal werd als rapper bekend van De Jeugd Van Tegenwoordig met nummers als Watskeburt en Sterrenstof. Joost van Bellen brak door als huis-dj bij de Amsterdamse club RoXY en werkte daar in de jaren negentig als artistiek leider. Mason had met zijn nummers Exceeder en Runaway hits in het verleden ook hits te pakken op de dansvloer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw dj-trio met Willie Wartaal in opkomst
Sluiten