Kasper Hermans
Kasper Hermans Muziek 15 mrt 2019 / 17:59 uur

Ali B haalt clip offline na aanslag Nieuw-Zeeland

Ali B had voor donderdagnacht een nieuwe release gepland staan van het nummer Dounia met videoclip. De rapper heeft naar aanleiding van de aanslagen in Nieuw-Zeeland echter besloten om de video weer offline te halen.

Ali B deelde een deel van het nummer onder andere op Instagram (mogelijk via een van te voren ingeplande post), maar kreeg daar direct veel kritiek te verwerken van fans. Velen vonden de timing ongepast vanwege de aanslag op de moskeeën in Christchurch.

Verschil maken

Zo schrijft iemand: „Je had juist vandaag, hier op dit platform een verschil kunnen maken. Bij uitstek jíj, die een zo grote aanhang heeft. Dit komt heel verkeerd over. Dacht dat je marketingtechnisch sterk was, maar je slaat compleet de plank mis hier."

Inmiddels is het nummer van Ali B en zijn neefje Oualid dus uit de lucht gehaald. „Ik heb contact gehad met Oualid en wij hebben besloten om onze videoclip offline te halen", zo reageert hij via social media. „Wanneer ‘ie weer online komt horen jullie het wel. We vragen jullie nu vooral om te bidden voor de slachtoffers en de nabestaanden."

View this post on Instagram

Wij hopen op jullie begrip ❤️🙏🏽 #prayfornewzealand

A post shared by Ali B (@alibspec) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ali B haalt clip offline na aanslag Nieuw-Zeeland
Sluiten