Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Muziek 24 feb 2019 / 16:00 uur

The Voice Dennis springt niet meteen in het diepe

Als jazz-zanger en crooner werd Dennis van Aarssen (24) uit Utrecht vrijdag de negende Voice of Holland. Metro sprak hem zondagochtend, nadat hij weer eens in zijn eigen bed had geslapen.

Van harte! Waar werd je wakker zaterdag?

In het hotel waar we met de finalisten de hele week verbleven, na een hele korte nacht van twee uurtjes slaap.

Besefte je meteen dat je The Voice was?

Ja, want ik zag mijn telefoon voor het eerst na de finale. Ik zag vierhonderd whats app-berichtjes en dat ik er zesduizend volgers op Instagram bij had. En dat mijn single Modern World op plek 2 in de iTunes-hitlijst stond. Waanzinnig.

Cheque gestolen

Stond die Voice-cup ook op je nachtkastje?

Nee, die had ik in de studio in een kluis opgesloten. Ik was mijn cheque van 50.000 euro ook al kwijt. Heb je gezien wat daarmee gebeurd is?

Vertel…

De mannen van Navarone hadden die meegenomen (de rockband die ook de finale haalde, red.). Bij hun concert in Tivoli hebben ze er zaterdag een mooi filmpje mee opgenomen. Toppers, die gasten.

Het filmpje van Navarone zie je hier:

Wat dacht je een paar seconden voordat je als winnaar werd uitgeroepen eigenlijk?

Heel gek: vanaf het begin van het seizoen dacht ik dat Patricia van Haastrecht zou gaan winnen. Maar opeens hoorde ik Martijn Krabbé in mijn hoofd Navarone roepen. Geen idee waar dat vandaan kwam, maar toen hoorde ik mijn naam. Wat er daarna gebeurde weet ik allemaal echt niet meer.

In slaap gevallen

Hoe ben je de zaterdag doorgekomen?

Om 8.00 uur werd ik gebeld door RTL Nieuws en tot 14.00 uur heb ik met allerlei media en andere mensen aan de telefoon gehangen. ’s Middags heb ik geprobeerd met mijn vriendin de finale terug te kijken, maar de opening viel ik al in slaap. Daarna moest ik door naar RTL Boulevard en toen ben ik écht mijn bed in gedoken.

Je baas zei eerder: grijp die kans in The Voice, maar win alsjeblieft niet. Heb je hem al gesproken?

Ik heb even met hem ge-appt (Dennis werkt bij een marketingbedrijf, red.). RTL Boulevard gaf me de kans om live op tv ontslag te nemen, maar dat heb ik niet gedaan. Ik heb gevraagd of ik nog een weekje vrij mag hebben en daarna praten we verder.

Eerder zei je in Metro dat je de connectie met planeet aarde graag wil behouden.

Ja, een beetje vastigheid hebben in plaats van in het volledige diepe springen, in een wereld die ik nog niet goed ken, lijkt me goed. Ik houd me graag ook met de normale wereld bezig.

Maar die professionele zanger worden zit er wel degelijk in.

Ja, we gaan onder meer over een plaat praten waarbij mijn coach Waylon betrokken wil zijn.

Inbox vol met aanvragen

In hoeverre trad je voor de The voice of Holland op?

Misschien twintig keer per jaar, waarvan de helft voor de lol of een hapje eten. Maar ja, nu zit mijn inbox al helemaal vol met aanvragen.

Hoe ga je dat handelen?

Het lijkt me verstandig dat ik snel een management krijg die bepaalt welke optredens en aanvragen goed voor me zijn.

Wat is je doel nu?

Op tournee gaan en dat mensen kaartjes kopen voor mijn concerten. Ik ben vooral blij dat ik nu keuzes kan maken.

Maar eerst even lekker vrij?

Na ons gesprek de hele dag wel, maar maandag gaat de mediamolen weer draaien. ’s Middags zit ik bij Coen en Sander op Radio 538 en ’s avonds waarschijnlijk in RTL Late Night.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Voice Dennis springt niet meteen in het diepe
Sluiten