Kasper Hermans
Kasper Hermans Muziek 18 feb 2019 / 14:09 uur

Gallaghers ruziën over Oasis-muziek in documentaire

Ook al is er zo vaak over een reünie gesproken: een reden voor een ruzie is nooit ver weg tussen de broertjes Gallagher. Nu gaat het weer over de muziekrechten voor een documentaire over Liam.

As It Was

Noel dreigt nu al met flinke gerechtelijke stappen als de documentaire As It Was (wat verwijst naar Liam zijn vorige album As You Were) muziek bevat van Oasis. Liam is alvast gewaarschuwd, wat natuurlijk wel getuigt van echte broederliefde.

„Ik heb net vernomen dat ik aangeklaagd zal worden door dat niet zo machtige mannetje en zijn apen bij Ignition (Noels managementbureau, red.) als ik beelden gebruik van mezelf die nummers van Oasis zingt in As It Was”, zo meldt de jongste van de twee Gallaghers op Twitter.

Het is helemaal niet duidelijk of Liam van plan is (of was) om Oasis-materiaal te gebruiken. De documentaire gaat immers vooral om de periode na Oasis, toen hij de groep Beady Eye oprichtte en uiteindelijk solo verderging.

Geen uitleg

Het Britse muziekmedium NME heeft Noel en zijn management om uitleg hierover gevraagd, maar die hulden zich in stilzwijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gallaghers ruziën over Oasis-muziek in documentaire
Sluiten