Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 4 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

De boys zijn terug: Backstreet’s back alright!

Everybody, Rock your body, Everybody, Rock your body right, Backstreet’s back alright! De mannen zijn terug. Na bijna twee decennia staan de Backstreet Boys weer eens bovenaan de Amerikaanse Billboard 200. Hun nieuwe album ‘DNA’ is op nummer één binnengekomen in de lijst.

Het is ook gelijk hun eerste topnotering sinds ‘Black & Blue’ in december 2000. Nick, Brian, Howie, Kevin en AJ moesten daarmee precies 18 jaar en twee maanden wachten op hun volgende nummer 1-hit. Een record is dat niet, want Paul McCartney moest tot vorig jaar zelfs 36 jaar en drie maanden wachten tussen Tug of War uit 1982 en Egypt Station. ‘DNA’ is ook Backstreet Boys’ tiende top 10-album, en hun beste verkoopweek sinds 2005.

Comeback

De comeback van dé ultieme boyband, die in de jaren ’90 heel wat vrouwenharten sneller deden slaan, lijkt zo een schot in de roos te zijn. ‘DNA’ werd op 25 januari uitgebracht, en ging al 234.000 keer over de toonbank in de Verenigde Staten. In dat cijfer zitten zowel de fysieke verkoop, als de streaming en downloads van het album.

De heren staan op woensdag 23 mei in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.