Kasper Hermans
Kasper Hermans Muziek 30 jan 2019 / 08:59 uur

Waylon kritisch op winnaars TVOH: Geen giga-ster

Ben Saunders, Iris Kroes, Leona Philippo, Julia van der Toorn, O’G3NE, Maan de Steenwinkel, Pleun Bierbooms en Jim van der Zee. Dat zijn de acht winnaars van de seizoen The Voice of Holland. Ondanks dat ze de populaire tv-show op hun naam schreven, betekende dat niet direct grote carrières.

Alleen van Maan en O’G3NE kan je zeggen dat ze het goed doen sinds ze de talentenjacht wonnen. Rondom de rest is het (al een tijdje) akelig stil, zo constateert ook jurylid Waylon. „Op het moment dat een artiest heeft gewonnen, zoals vorig jaar Jim, gaat hij een coveralbum opnemen”, zegt de zanger in De Telegraaf. „Dat vind ik doodzonde. Ik wil Jim leren kennen, die covers heb ik hier al gehoord.”

Leeggevist

Bovendien vindt Waylon ook Maan en O’G3NE nog niet van het absolute topniveau zijn. „Je hebt bijna de hele vijver met talent in Nederland leeggevist en je hebt geen gigantische ster gemaakt. En dat heeft niets te maken met het programma. Je kunt geen beter podium krijgen als artiest."

Ook zijn eigen pupil Pleun (winnaar in 2017) behoort tot de hoort de groep waar je tegenwoordig niks meer over hoort. „Eigenlijk vind ik dat je er na The Voice binnen een jaar voor moet zorgen dat je niet meer Pleun van The Voice bent. Dan moet je ervoor zorgen dat je Pleun bent, of Jim, of wie dan ook. Dat is jóúw taak. Daar zullen mensen je mee moeten helpen, maar dat zijn niet per se de mensen die je aangewezen krijgt.”

Holland’s Got Talent

Waylon weet waar hij het overheeft, want hij wist wel relevant te blijven na zijn deelname aan Holland’s Got Talent. „Ik vind dat de artiesten slimmer moeten zijn en het programma de periode erna op een andere manier moet regelen. Het is niet aan mij, maar ik mag het wel aangeven. Daarvoor ben ik ook coach, toch?”

Reageer op artikel:
Waylon kritisch op winnaars TVOH: Geen giga-ster
Sluiten