Metro
Metro Muziek 20 jan 2019 / 16:32 uur

Songfestivalact is bekend, maar ja… wie???

„Ik weet alles", aldus festivalgoeroe Cornald Maas. „Maar ik ga niemand verlossen." Ai ai ai, volgens Maas is het duidelijk wat de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2019 gaat worden, maar hij wil er geen woord over loslaten.

Razend enthousiast

„Het wordt heel goed”, vervolgt Maas tegen Shownieuws. „En ook behoorlijk onverwacht.” Maar wie gaat het dan worden? In december speculeerde Metro nog volop mee met AVRO-TROS eindredacteur Daniël Dekker en Songfestivaldeskundigen Richard van de Crommert en Gerard Joling. Toen kwamen namen als Davina Michelle, Glennis Grace, Raffaëla Paton en Jim van der Zee naar voren.

Of het een van hen is geworden, is helaas nog niet bekend. Maas wil alleen loslaten dat hij razend enthousiast over de inzending is. „Ik geloof dat het heel veel kans maakt om heel hoog te eindigen."

In voorgaande jaren was in november of zelfs september al bekend wie de Nederlandse inzending van het songfestival ging worden. Toch duurt het dit jaar volgens Dekker helemaal niet lang. „We hoeven pas in maart een nummer aan te leveren, dus we hebben nog voldoende tijd.”

Onverwacht

Als we het hebben over onverwachte inzendingen, zou Van de Crommert nog zomaar gelijk kunnen krijgen. Hij noemde in december de Jeugd van Tegenwoordig een fantastische inzending. De mannen hebben aangegeven best naar het Songfestival te willen, maar daar zou wel een prijsje tegenover staan. 200.000 ruggen de man willen ze hebben. Dat hebben we het er wel over toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Songfestivalact is bekend, maar ja… wie???
Sluiten