Metro
Metro Muziek 20 jan 2019 / 21:35 uur

‘Hij is perfect’ Flex met popprijs aan de haal

„Hij is perfect", „creatief", „talentvol", „lief", „verlegen" en „geniaal". Dat zijn de reacties die Ronnie Flex heeft samengevoegd in een video op zijn Instagram. Onder meer Lil’ Kleine en Mr. Polska reageren op de winst van Ronnie Flex. Zaterdagavond werd bekend dat de rapper de Popprijs 2018 had gewonnen.

https://www.instagram.com/p/Bs20N_ogJ5Y/

Eenzame hoogte

Volgens de jury loopt Ronnie Flex voorop in de muzikale ontwikkeling van het hiphop genre. Hij „staat tekstueel op eenzame hoogte en durft zich ook nog eens kwetsbaar op te stellen". Ook roemt de jury hem om zijn keuze niet altijd voor de gemakkelijke weg te gaan, als voorbeeld wordt zijn liveshow genoemd, waar hij optreed met band. „Met Ronnie Flex heeft de Nederlandse hiphop de beste missionaris die het zich kan voorstellen."

Met de winst ging – bijna vanzelfsprekend – veel ophef gepaard. Vooral de „tekstueel op eenzame hoogte" schoot bij social media-gebruikers in het verkeerde keelgat.

Natuurlijk gaan anderen daar weer tegenin. Vorig jaar kon de winst van Kensington ook al op veel ontevredenheid rekenen.

Dit is overigens niet de eerste keer dat de rapper de prijs in ontvangst mocht nemen. Als onderdeel van New Wave kreeg hij in 2015 de prijs ook al eens.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Hij is perfect’ Flex met popprijs aan de haal
Sluiten