Kasper Hermans
Kasper Hermans Muziek 28 jan 2019 / 21:39 uur

Familie Michael Jackson boos na beschuldigende docu

Onlangs kwam er een documentaire uit waarin R. Kelly door het slijk werd gehaald. Hetzelfde lijkt nu te gebeuren bij Michael Jackson. De familie van de jaren geleden overleden King of Pop is niet blij met de documentaire Leaving Neverland, die in première ging op het Sundance-filmfestival.

In de reportage komen onder andere twee jongens aan het woord van destijds 7 en 10 jaar oud. De inmiddels dertigers doen uit de doeken hoe zij seksueel werden misbruikt door de Amerikaan.

Verdwenen onschuld

De documentaire leverde een pak aan woedende reacties op van kijkers. Zij noemden het een schandaal en stellen dat de onschuld van Jackson verdwenen is, maar de familie neemt een andere invalshoek.

„Michael heeft altijd de andere wang toegekeerd, en wij hebben altijd de andere wang toegekeerd als mensen onze familie aanvielen. Dat is hoe het gaat bij de Jacksons. Maar we kunnen niet blijven toekijken wanneer deze openbare lynchpartij plaatsvindt”, zo schrijven ze in een statement. „Michael is hier niet meer om zich te verdedigen. Anders zouden deze beschuldigingen niet geuit zijn.”

Aanklachten

Het is dit jaar tien jaar geleden dat Michael Jackson overleed. Ook tijdens zijn leven werd hij al verdacht van kindermisbruik. In 2003 werden zijn landgoed en huis doorzocht nadat een jongen van toen dertien hem beschuldigd had van aanranding. De aanklachten werden in 2005 van tafel geveegd. In een andere zaak werd buiten de rechtbank om geregeld, waarbij Jackson 23 miljoen dollar betaalde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Familie Michael Jackson boos na beschuldigende docu
Sluiten