Pierre Oitmann
Pierre Oitmann Entertainment 13 dec 2018
Leestijd: 3 minuten

METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #25

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 

1. Woo Hah!
Woo Hah! Got you all in check! Nederlands meest toonaangevende hiphopfestival gaat zijn vijf editie tegemoet en de eerste namen die bekendgemaakt zijn, liegen er niet om. Zo wordt Travis Scott voor de derde keer verwelkomd op Woo Hah!, terwijl ook Brockhampton, Rae Sremmurd, Skepta, $uicideboy$, Gunna, Sheck Wes, JD. Reid, Josylvio, Killy, Little Simz, Ocean Wisdom, Prime, Ray Fuego, Winne en Young Ellens naar het Brabantse land komen voor optredens. De show van Travis Scott op Woo Hah! is het enige optreden dat hij tijdens deze tournee in Nederland geeft.

Waar: Evenemententerrein Beekse Bergen, Hilvarenbeek
Wanneer: 12, 13, 14 juli 2019
Ticketprijs: tussen € 53,- en € 169,-
Start kaartverkoop: zaterdag 15 december om 10.00 uur

Toptrack: ‘Sicko Mode’

2. Down The Rabbit Hole
Een riant stand, een kraakhelder meer en gloeiende bossen. Een weekendje naar Down The Rabbit Hole voelt echt een beetje als vakantie. Alleen staan er op deze driedaagse binnenlandse vakantiebestemming ook nog hele toffe artiesten op te treden. Down The Rabbit Hole maakte woensdag al een deel van de line-up bekend, met grote namen als Editors, Underworld, Foals, Robyn, Vampire Weekend, Skepta, The Roots, Beirut, Ólafur Arnalds, Aurora en Radiohead-frontman Thom Yorke. De onderstaande ticketprijs is tot en met 31 januari. Daarna worden de kaartjes duurder vanwege de btw-verhoging. Campingtickets zijn los verkrijgbaar.

Waar: De Groene Heuvels, Beuningen
Wanneer: 5, 6, 7 juli 2019

Ticketprijs: € 159,- (exclusief camping)
Start kaartverkoop: zaterdag 15 december om 11.00 uur

Toptrack: ‘Cold’

3. CNCO
Reggaeton is overal. In Zuid-Amerika is het genre al twee decennia razend populair, maar pas in de laatste drie jaar overspoelen de exotische ritmes van artiesten als J Balvin, Daddy Yankee, Becky G en Luis Fonsi de Europese charts. Boyband CNCO profiteert mee. Het kwintet werd geformeerd in het eerste seizoen van de door Ricky Martin en Simon Cowell bedachte talentenjacht La Bandaen scoorde een wereldhit met ‘Reggaetón Lente (Bailemos)’, dat inmiddels dik 1,4 miljard views op YouTube heeft. Dan tellen we de 224 miljoen views van de remix met Little Mix niet eens mee.

Waar: Melkweg, Amsterdam
Wanneer: 21 maart 2019
Ticketprijs: € 28,40
Start kaartverkoop: inmiddels gestart

Toptrack: ‘Reggaetón Lente (Bailemos)’

4. Best Kept Secret
Wie tegenwoordig geregeld naar de bioscoop gaat, heeft vast wel eens een film in 3D bekeken. De Duitse elektronicapioniers van Kraftwerk willen je een vergelijkbare ervaring geven tijdens hun optreden op de aankomende editie van Best Kept Secret, op zaterdag 1 juni. De groep, die bekend is van krautrockklassiekers als ‘The Model’, ‘Autobahn’ en ‘Trans-Europa Express’, deelt daarvoor 25.000 3D-brillen uit op het festival. Naast Kraftwerk is ook al de komst van onder anderen Bon Iver, Interpol, Mac DeMarco en Kurt Vile bevestigd. Fahr’n, fahr’n, fahr’n nach Hilvarenbeek.

Waar: Evenemententerrein Beekse Bergen, Hilvarenbeek
Wanneer: 31 mei t/m 2 juni 2019
Ticketprijs: tussen € 80,- en € 175,-
Start kaartverkoop: inmiddels gestart

Toptrack: ‘Autobahn’

5. Cher
Mamma Mia! De 72-jarige wereldster Cher gaat gewoon weer op tournee! Dat terwijl de zangeres van onvergetelijke hits als ‘If I Could Back Time’, ‘Believe’, ‘I Got You Babe’ en ‘The Shoop Shoop Song’ veertien jaar geleden nog uitgebreid afscheid van haar Nederlandse fans nam tijdens een concert in Ahoy. Eerder dit jaar schitterde Cher in de musicalfilm Mamma Mia! Here We Go Againen ze bracht het album Dancing Queenuit, vol met ABBA-covers. Haar Here We Go Again Tour staat ook in het teken van ABBA, al zal ze haar eigen klassiekers vast niet achterwege laten.

Waar: Ziggo Dome, Amsterdam
Wanneer: 30 september 2019
Ticketprijs: tussen € 88,48 en € 144,48
Start kaartverkoop: vrijdag 14 december om 12.00 uur

Toptrack: ‘SOS’

Luister meer van bovenstaande artiesten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.