Bregje Simons
Bregje Simons Muziek 7 dec 2018 / 12:45 uur

Kamerleden gaan keihard los op dance en hardrock

Kamerleden Zohair El Yassini (VVD) en Maurits von Martels (CDA) vonden dat het tijd werd voor een ander beeld van de politici. Ze kwamen daarom met het idee om een Top 5 te maken van hun favoriete muziek en datzelfde vroegen ze aan al hun collega’s. Ze stelden hun 148 collega’s de vraag om hun vijf favoriete nummers in te sturen. Op basis hiervan is de hitlijst samengesteld, die vrijdag is gepubliceerd door RTL Nieuws.

Armin van Buuren

Daaruit is gebleken dat This is what it feels like van Armin van Buuren met stip de muziekfavoriet is van Tweede Kamerleden. Het nummer staat op de eerste plaats van een hitlijst. Op de tweede plaats staat Thunderstruck van AC/DC, en daarna volgen November Rain van Guns ’n Roses, Messiah van Händel en Wish you were here van Pink Floyd. Het Nederlandstalige nummer dat het hoogst gescoord heeft in de lijst is Aan de kust van Bløf. Iedereen die meedeed moest minstens één Nederlandstalig nummer noemen.

Foto: ANP

‘Muziek verbindt’

Het idee achter de lijst is dat Kamerleden op deze manier eens een ander beeld van zichzelf geven. Dat idee ontstond tijdens een diner in de kantine van de Tweede Kamer. De aanwezige Kamerleden begonnen direct elkaars Spotify-lijsten te bekijken en beluisteren toen het onderwerp ter sprake kwam. Von Martels benadrukt dat muziek voor verbinding zorgt. „Ik ben bij het samenstellen van de lijst in contact gekomen met collega’s die ik anders nooit spreek."

Reageer op artikel:
Kamerleden gaan keihard los op dance en hardrock
Sluiten