Metro
Metro Muziek 7 dec 2018 / 18:42 uur

Bohemian Rhapsody wéér op de eerste plek in top 2000

Een verrassend eerste plek in de top 2000 dit jaar – NOT. Het zat er vol aan te komen, maar Queen heeft met Bohemian Rhapsody weer de eerste plek van de lijst der lijsten veroverd. Voor de 16e keer alweer.

Nek aan nek

In al die jaren top 2000 zijn er maar enkele platen geweest die Bohemian Rhapsody van de felbegeerde nummer één plek hebben weten te stoten. Het is Boudewijn de Groot eens gelukt met Avond, ook John Lennon met Image stond eens bovenaan, maar meestal gaan de Eagles nek aan nek met Queen.

Nu moeten we ook toegeven: een oud- en nieuw zonder Queen op klokslag twaalf uur, voelt niet vertrouwd. Dus is het ook maar goed dat we 2019 met deze steengoede plaat ingaan.

Populairst

De top drie is overigens wel veranderd. In plaats van Stairway to Heaven, staat Piano Man van Billy Joel weer op de derde plaats.  De nummer twee is vanzelfsprekend Hotel California van The Eagles.

„De Top 2000 is meer dan ooit van heel Nederland en de nummer 1 is daarvoor exemplarisch. Inmiddels is ook onder jongere stemmers Bohemian Rhapsody veruit het populairst”, zegt zendermanager Jan-Willem van Engelen. „Ook andere platen in de top tien worden zowel door jongere als oudere stemmers omarmd. Kijk naar Piano Man, dat bijvoorbeeld onder studenten erg geliefd is.”

Top tien

Opvallend aan de top tien is de grote stijger Toto: Afrika is maar liefst 17 plekken gestegen en komt daarmee nu op de achtste plaats.

  1. Bohemian Rhapsody – Queen
  2. Hotel California – Eagles 
  3. Piano Man – Billy Joel 
  4. Stairway To Heaven – Led Zeppelin 
  5. Wish You Were Here – Pink Floyd 
  6. Child In Time – Deep Purple 
  7. Black – Pearl Jam 
  8. Africa – Toto 
  9. Fix You – Coldplay 
  10. Avond – Boudewijn de Groot 

De volledige lijst wordt op 19 december bekend gemaakt. De top 2000 start om 8 uur ‘s ochtends op Eerste Kerstdag en gaat door tot middernacht oudejaarsavond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bohemian Rhapsody wéér op de eerste plek in top 2000
Sluiten