Metro en ANP
Metro en ANP Muziek 4 okt 2018 / 10:00 uur

Concertorganisator Mojo viert 50ste verjaardag

Ga je graag naar concerten of festivals? Grote kans dat ze (mede)georganiseerd worden door de concertorganisatie Mojo. Donderdag bestaat het bedrijf vijftig jaar en dat wordt gevierd met een boek waarin bekende schrijvers terugblikken, dat vrijdag moet verschijnen.

Het boek, ‘MOJO, van pionieren in de polder tot concertgigant’, gaat over de jaren van faillissementen, overnames, eerste festivals, blunders en successen. Een kijkje achter de schermen van het Delftse bedrijf, dat jaarlijks zo’n tweehonderd concerten organiseert van de grootste popsterren ter wereld. Maar ook tekent voor festivals als Lowlands, North Sea Jazz, Pinkpop, Symphonica in Rosso en Cirque du Soleil. Met vooral veel sappige verhalen over de grillen van lastige artiesten, en het geschipper van de ‘boekers’: ‘Nee natuurlijk had Ray Charles het contract niet gelezen. Die is blind.’

‘Ik was erbij’

Oud-directeur Leon Ramakers, die inmiddels 71 is, zag veel veranderen in die vijftig jaar tijd, maar: ,,het ging er altijd om, en daar gaat het nog steeds om, dat je als fan kunt zeggen: ik heb ze zien spelen, ik was erbij". Hij heeft zich inmiddels teruggetrokken uit de top van het bedrijf, maar mag zich er nog graag ‘adviserend’ tegenaan bemoeien. Trouwens, alle beroemdheden van over de hele wereld, met wie hij in al die jaren samenwerkte en boekte en regelde, benaderen hem nog steeds het liefst persoonlijk.

In het boek staan bijdragen van onder meer Bert Wagendorp, Joris Luyendijk, Erwin Olaf, Anton Corbijn, Tanja Spaander en Wilfried de Jong. Ook komt er een expositie, volgend voorjaar in Delft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Concertorganisator Mojo viert 50ste verjaardag
Sluiten