Elselotte Smink
Elselotte Smink Muziek 14 sep 2018 / 14:09 uur

Trotse Dotan is back on track met ‘nieuwe single’

Hij was alweer even terug op Twitter, maar zanger Dotan Harpenau (31) heeft ook zijn schrijverspen weer opgepakt. En daar is hij hartstikke trots op.

Een korte recap: de artiest kreeg nogal wat te verduren toen dit voorjaar na grondig onderzoek van de Volkskrant bleek dat hij door middel van tientallen nepaccounts, zogenaamde trollegers, allemaal reacties, likes en verhalen in scène had gezet. Zijn management hielp daaraan mee.

Dotan dook onder

Na de ‘ontmaskering’, het wissen van alle berichten en een interview bij RTL Late Night dook de zanger onder. Na vier maanden werd hij weer actief op social media.

En nu is hij dus weer aan het werk. Dotan twitterde dat hij heeft meegeschreven aan een dromerig nummer met Dustin Tebbutt, een Australische muzikant.

https://twitter.com/DotanMusic/status/1040553375564279808

‘Weer leger aan het werk gezet?’

Dat de geloofwaardigheid van de artiest door het debacle een flinke knauw heeft gekregen, moge duidelijk zijn. Na de tweet over het meeschrijven aan de single van Dustin Tebbutt wordt er door een Twitteraar dan ook meteen gesuggereerd dat het ‘trollenleger’ zich ook over deze tweet heeft ontfermd.

Of de artiest zelf ook weer nummers gaat uitbrengen, is een groot raadsel. Dotan heeft zich tot nog toe afzijdig gehouden van de media. Wél kun je luisteren naar zijn oude nummers, of naar het nummer van Dustin Tebbutt:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trotse Dotan is back on track met ‘nieuwe single’
Sluiten