Pierre Oitmann
Pierre Oitmann Muziek 23 sep 2018 / 06:28 uur

Feestelijke thuiswedstrijd van Broederliefde in Ahoy

Terwijl de herfst onmiskenbaar zijn intrede heeft gedaan, weet hiphopgroep Broederliefde de Rotterdamse Ahoy op te warmen tot tropische temperaturen. Een thuiswedstrijd die bij voorbaat al gewonnen is.

Afgelopen zomer verscheen het album We Moeten Door 2, waarmee Broederliefde al weken bovenaan de Album Top 100 staat. Met de show in Ahoy mag het hiphopcollectief zich in het rijtje scharen van Marco Borsato, Anouk, René Froger, Golden Earring, Frans Bauer, Doe Maar, Kane en nog een handjevol andere Nederlandse artiesten die op eigen kracht in de Rotterdamse concertzaal opgetreden hebben.

“Het was tien jaar geleden nog ondenkbaar dat een hiphopartiest dat kon”, zei Broederliefde-lid Sjaf eerder deze maand nog tegen Metro. “Toen waren het hooguit Amerikaanse artiesten.” De show van Broederliefde is dan ook meer dan een nieuwe mijlpaal voor de groep zelf; het is er een voor de gehele Nederlands urbanscene.

Presentator Humberto Tan warmt het publiek voorafgaand aan de show op met een kort praatje, alhoewel dat vooral voor de vorm is. Broederliefde heeft zelf genoeg munitie om het feest in gang te zetten. Met veel vuurwerk en metershoge vlammen start Broederliefde triomfantelijk aan zijn concert.

Moordend tempo
Vanaf de eerste track zingen fans van alle leeftijden woord voor woord mee met de songteksten van Sjaf, Jerr, Edson, Mella en Emms. In een moordend tempo komen alle hits van Broederliefde voorbij, met het uitbundige ‘Jungle’ als absolute uitschieter. Het kwintet verwelkomt onder anderen collega Jayh en zangeres Trijntje Oosterhuis op de bühne voor gastbijdrages.

Bevriende artiesten als Poke en Jonna Fraser delen eveneens mee in de feestvreugde, al is het vooral Lil Kleine die de show steelt. De in een gele bomberjack gehulde rapper wordt volledig door het publiek overstemd wanneer hij zijn gigahit ‘Drank & Drugs’ van stal haalt. Een goocheltruc van Victor Mids dient als lollige onderbreking van de show, al heeft Broederliefde geen franje nodig om zijn fans te plezieren: de hits alleen zijn meer dan voldoende.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Feestelijke thuiswedstrijd van Broederliefde in Ahoy
Sluiten