Bregje Simons
Bregje Simons Muziek 17 aug 2018 / 15:38 uur

Sinds 1961 weer een Franse nummer 1 hit in Top 100

Het nummer Djadja van Aya Nakamura bereikte vrijdag de hoogste positie van de Nederlandse Singles Top 100, meldt haar platenmaatschappij Warner Music. Voor het eerst sinds het nummer Non, je ne regrette rien van Édith Piaf uit 1961(!) staat er weer een vrouwelijke Franse artiest op nummer 1 in de hitlijst.

Nummer 1-singles in de Franse taal zijn sowieso zeldzaam in Nederland. De meest recente Franstalige topper was Alors On Danse van de Belgische zanger Stromae in 2010.

Pseudoniem uit Heroes

Aya Nakamura (23) is een Franse R&B-zangeres van Malinese afkomst. Haar pseudoniem Nakamura (haar echte achternaam is Danioko) is vernoemd naar een karakter uit de sciencefictionserie Heroes, Hiro Nakamura. De Franse zangeres is al een paar jaar bekend in Frankrijk, maar met haar single ‘Djadja’ maakt ze haar intrede in Nederland. De video is zelfs meer dan 130 miljoen keer bekeken op YouTube. In de video probeert ze haar ex te vermijden, maar overal waar ze komt, komt ze hem toch tegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sinds 1961 weer een Franse nummer 1 hit in Top 100
Sluiten