Hester Ramaker
Hester Ramaker Muziek 16 aug 2018 / 08:00 uur

Madonna is 60 en nog niet klaar met haar muziek

JBL

Ze ziet er nog goed uit voor haar leeftijd, hetzij met wat hulp van anderen: Madonna. Donderdag is ze zestig jaar geworden. De provocerende zangeres is al ruim 36 jaar actief in de entertainmentwereld en met het album dat nog gaat komen, lijkt ze er nog niet klaar mee te zijn.

Naaktfoto’s

De afgelopen jaren hoorden we weinig van de zangeres, die op 16 augustus 1958 werd geboren in Bay City in Michigan, Verenigde Staten. Ze was in Portugal, waar ze zich vooral richtte op haar leven als voetbalmoeder voor haar bij Benfica spelende zoon David Banda. De Queen of Pop kwam eigenlijk alleen nog in het nieuws wanneer ze – als vanouds – provoceerde. Nu niet met muziek of optredens maar met bijvoorbeeld naaktfoto’s op sociale media.

Eind dit jaar moet er na drie jaar een einde aan de stilte komen en gaat het weer over muziek. Madonna kondigde haar veertiende album eerder dit jaar aan. De nieuwe plaat is het vervolg op Rebel Heart, dat in 2015 wisselend werd ontvangen. De kritieken waren niet slecht, maar de plaat bracht geen enkele hit voort. De naam Madonna, wereldwijd de bestverkopende vrouwelijke artiest ooit, was blijkbaar niet genoeg meer.

Portugese invloeden

Voor Rebel Heart kreeg Madonna nog wel hulp van grote namen als Avicii, Diplo en Kanye West. Nicki Minaj, Chance The Rapper en Nas waren ook daadwerkelijk te horen. Wat het nieuwe album voor geluid gaat brengen, is nog afwachten.

Mogelijk kent haar muziek straks Portugese invloeden. “Ik heb een heleboel fantastische muzikanten ontmoet en ik heb met een heleboel van hen samengewerkt voor mijn nieuwe album”, zo liet de zangeres eerder doorschemeren. De fans kunnen in ieder geval rekenen op iets moderns, zoals Madonna altijd met haar tijd meegaat.

Om even de brug te maken naar tijden geleden, herinner je je deze hits nog van de zangeres?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Madonna is 60 en nog niet klaar met haar muziek
Sluiten