Elselotte Smink
Elselotte Smink Muziek 4 aug 2018 / 15:09 uur

Lay Lay (11) is jongste rapper ooit met platendeal

Wat deed jij toen je elf was? Beetje naar school gaan, met vrienden spelen, misschien had je nog een hobby waar je veel tijd aan besteedde?

De elfjarige Lay Lay is met hele andere dingen bezig. De jonge rapster uit het Amerikaanse Houston heeft een platendeal binnengesleept met Empire Distribution, Records and Publishing Inc., het label dat onder meer muziek van Snoop Dogg en de inmiddels overleden XXXTentacion uitbracht. Daarmee is ze de jongste rapper ooit met een dergelijk contract. Move over, Cardi B en Nicki Minaj?!

Instagramhit

Lay Lay, wiens naam eigenlijk Alaya High is, werd een internetsensatie toen haar freestyle raps werden gefilmd door haar vader. Op Instagram gingen de video’s enorm goed, en zo werd het talent opgepikt door de grote muziekbazen.

View this post on Instagram

Sorry for delay on Part 3 my dad is old 🙃…lol I kid I kid…

A post shared by That Girl Lay Lay (@thatgirllaylay) on

Op hetzelfde medium maakt de elfjarige de deal bekend. Ze vertelt dat haar eerste single Go Lay Lay Go gaat heten, en een debuutalbum zou ook al onderweg zijn.

View this post on Instagram

It’s official!!! I am the YOUNGEST FEMALE RAP ARTIST to sign a record deal😱😩😝 I would like to thank my fans @empire @queenalphashawn @buttamurphy @djcone and my DAD @aciehigh_aciehigh44 for making this possible. Look out for my first single “Go Lay Lay Go” ALBUM ON THE WAY!!! 🔥🔥💫💫

A post shared by That Girl Lay Lay (@thatgirllaylay) on

Jong talent

Als het meisje straks een videoclip uitbrengt is ze in elk geval niet de jongste. De dochter van Will Smith en Jada Pinkett was haar voor: in 2010 brachr zij het nummer Whip My Hair uit op tienjarige leeftijd, waarmee ze lange tijd in de hitlijsten stond. Go jonkies!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lay Lay (11) is jongste rapper ooit met platendeal
Sluiten