Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Entertainment 24 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Kris Kross Amsterdam organiseert eigen festival

Kris Kross Amsterdam krijgt zijn eigen festival. Wynfood FSTVL vindt plaats op 29 september in Amsterdam. Het festival krijgt vijf verschillende stages, waaronder de ‘Snelle-Planga’ stage met rapper Donnie en Joost. „We zijn nog bezig met de line-up maar DJ Jean komt draaien en ook Chicago Social Club heeft zijn eigen stage met dj’s,” zeggen de broertjes Huisman en tevens oprichters Kriss Kross Amsterdam aan Metro. 

Stiekem van gedroomd

Kris Kross Amsterdam begon ooit klein in onze hoofdstad, zo’n zeven jaar geleden. Twee jaar lang hadden ze hun eigen feest in de Amsterdamse Marktkantine „We zijn ooit klein begonnen, maar onze feesten worden steeds groter, er komen nu zo’n 4000 man op af.” Sander Huisman, Jordy Huisman en Yuki Kempees staan er om bekend dat ze met hun Kris Kross Amsterdam overal een feestje weten neer te zetten. Inmiddels doen de jongens dat ook over de grens en zijn ze vaker in het buitenland te vinden dan in Amsterdam.

Ze draaien op grote festivals als Ultra Music Festival Miami, Mysteryland en Tomorrowland. „Het organiseren van een festival is eigenlijk altijd wel een droom geweest," zeggen de broertjes Huisman.

Miami vibes: muziek, eten en street art

Het dj-trio was toe aan een nieuwe stap en samen met Rewind hebben ze een eigen festival ontwikkeld. Inspiratie komt van een van hun favoriete wijken in Miami: Wynwood. „We zijn alledrie een beetje verliefd geworden op die wijk. Je hebt er veel street art, food trucks met goed eten, kunst en leuke mensen. Die Miami-vibe willen we ook hebben bij ons festival.” Op het festival dat wordt gehouden op de plek van Thuishaven in Amsterdam kunnen we naast goede muziek, ook veel lekker eten en kunst verwachten. „We willen nog kijken of er restaurants zijn die lekkere kleine hapjes willen komen serveren.”

Kris Kross Amsterdam heeft momenteel een hit met Whenever, een bewerking van Shakira’s wereldwijde doorbraak Whenever Wherever. Met wie ze nog graag zouden willen samenwerken? „Justin Timberlake! Hij is nu ook in Nederland toch? Ja, dat zou heel vet zijn!"

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.