Kasper Hermans
Kasper Hermans Muziek 6 aug 2018 / 14:49 uur

Grote platenlabels klagen YouTube-ripsites aan

Hoe verleidelijk is het? Je komt op YouTube een leuk nummer tegen. Knalt de url even in een converter. En zie daar je hebt een mp3’tje dat je altijd en overal ter wereld maar kan gebruiken. De grote platenbazen willen echter dat dit stopt.

Universal, Sony en Warner

Drie van de allergrootste labels in de muziekindustrie – Universal, Sony en Warner Bros – hebben besloten om zich samen hard te maken tegen sites zoals FLVTO.biz en 2conv.com, dat meldt het Amerikaanse Billboard op basis van rechtbankdocumenten.

Sinds de opkomst van de streamingsdiensten als YouTube, Spotify en Tidal lopen de labels en artiesten al ontzettend veel inkomsten mis door de sterk afgenomen fysieke verkoop. Door deze ripsites lopen ze ook nog inkomsten uit streaming mis.

Zwarte lijst

FLVTO.biz en 2conv.com staan sinds vorig jaar op een zwarte lijst van piratenwebsites, die opgesteld is door de belangenorganisatie Recording Industry Association of America (RIAA).

Zij kregen toen al een waarschuwingsbrief van RIAA, maar desondanks zijn ze nog steeds op dezelfde manier actief. Naar schatting trekken ze op maandbasis 120 miljoen bezoekers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grote platenlabels klagen YouTube-ripsites aan
Sluiten