Metro
Metro Muziek 10 aug 2018 / 17:27 uur

Drake heeft als eerste artiest 50 miljard streams

Drake mag zichzelf een flink schouderklopje geven. Hij is namelijk de eerste artiest die de mijlpaal van 50 miljard streams heeft bereikt. Ook heeft de Canadees het record van meeste streams voor een nummer in één week in de pocket.

We kunnen dus wel stellen dat het meer dan uitstekend gaat met de carrière van Drake. De Canadese rapper wist met zijn nieuwe album ‘Scorpion’ deze historische mijlpaal binnen te halen. Nog nooit heeft een artiest het aantal van 50 miljard streams bereikt. Het album staat al vijf weken bovenaan de toonaangevende Billboard Top 200.

116 miljoen streams

Drake zit al even op zijn roze wolk, want het andere record is pas een maand geleden. Zijn laatste single ‘In My Feelings’ verzamelde toen namelijk in een week tijd 116 miljoen streams. Dat is meer dan welk nummer tot dan toe. Het vorige record bedroeg 103 miljoen streams en werd in 2013 neergezet door de ‘Harlem Shake’ van Bauer, meldt Wixx.

Kleding en tv-programma

Je moet het ijzer smeden als het heet is, dus Drake neemt de kansen die hij pakken kan. ‘God’s Plan’, de eerste single van zijn nieuwe album, was zo’n succes dat de rapper erover nadenkt om de rechten op de woorden te laten vastleggen. Zo kan hij ‘God’s Plan’ gebruiken om op kleding te zetten en er mogelijk een televisieprogramma rond te maken. Dream big! 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drake heeft als eerste artiest 50 miljard streams
Sluiten