Kasper Hermans
Kasper Hermans Muziek 15 aug 2018 / 20:39 uur

Decibel Outdoor gaat door ondanks acties politie

Liefhebbers van het driedaagse dancefestival Decibel Outdoor kunnen dit weekend gewoon terecht in Hilvarenbeek. Het festival gaat dit weekeinde gewoon door, ondanks de acties die de politie tijdens dit evenement voert. Dat meldt een woordvoerder van de organisatie na overleg met de gemeente, de politie en het OM.

De organisatie heeft zoals gebruikelijk beveiligers van een particulier beveiligingsbedrijf ingehuurd die de bezoekers op het terrein bij binnenkomst controleren. Volgens de gemeente Hilvarenbeek nemen de beveiligers ook het toezicht door de politie op het festivalterrein over. Bovendien zijn verkeersregelaars aanwezig.

Hetzelfde beleid

Het lik-op-stukbeleid tegen drugsbezit blijft gelden. Als een bezoeker in het bezit is van drugs pakt de beveiliging de drugs af en moet de overtreder het festivalterrein verlaten.

De festivalorganisatie en gemeente benadrukken dat de politie wel paraat is voor calamiteiten en dringende situaties. Normaal gesproken worden volgens de politie gedurende de drie dagen in totaal driehonderd agenten ingezet bij Decibel Outdoor. Jaarlijks resulteert dat in enkele tientallen arrestaties, vooral wegens drugsbezit.

Nieuwe cao

De politie voert actie voor een nieuwe cao. De afgelopen tijd lagen de onderhandelingen stil en voerden agenten actie, onder meer door geen bekeuringen uit te schrijven. De organisatie zegt wel begrip te hebben voor de actie van de agenten. ,,We veroordelen het niet, ze hebben er recht op”, aldus de woordvoerder.

De gemeente laat weten dat er veel waardering is voor het werk van de politie en dat de beloning voor het personeel in verhouding moet zijn. De gemeente is verrast dat Decibel Outdoor is uitgekozen omdat de politie het altijd een leuk evenement vindt om aan mee te werken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Decibel Outdoor gaat door ondanks acties politie
Sluiten