Kasper Hermans
Kasper Hermans Muziek 9 aug 2018 / 13:49 uur

Dave Grohl brengt toffe mini-documentaire uit

Dave Grohl heeft een korte documentaire Play uitgebracht over de passie als muzikant, waarin hij ook zijn kwaliteiten laten zien (en vooral horen). De voormalig drummer van Nirvana en tegenwoordig frontman van Foo Fighters bespeelt daarin al instrumenten zelf.

Daartoe behoren naast het drumstel en de gitaar (waar Grohl gewoon mee is) ook de xylofoon, de tamboerijn en de piano. Ook verruilt hij de zessnarige gitaar voor een bas.

Jonge muzikanten

Voorafgaand aan de muziek gaat Grohl de interactie aan met een paar jonge muzikanten, die nog heel erg zoekende zijn. De wereldberoemde artiest geeft trouwens zelf toe nog steeds zoekende te zijn naar wat hij precies wil. „Zo maakte hij deze video ook niet in een keer. Soms was ik in de twintigste minuut met opnemen en dan stopte ik, omdat ik wist dat ik het beter kon. Je bent altijd op jacht naar de volgende uitdaging en je probeert altijd te verbeteren wat je geleerd hebt."

Play duurt in totaal ruim dertig minuten en is gewoon voor iedereen te bekijken op YouTube.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dave Grohl brengt toffe mini-documentaire uit
Sluiten