Elselotte Smink
Elselotte Smink Muziek 23 aug 2018 / 19:09 uur

Dancehelden van The Prodigy dit jaar in Nederland

Fans opgelet: op 9 december geeft The Prodigy een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Het optreden maakt onderdeel uit van de Europese tour van de Britse band, waarin het nieuwe album No Tourists wordt gepromoot. De Britse band werd in de jaren 90 bekend en had megagrote hits met Out of Space, Firestarter en Smack my Bitch up.

Zevende album

Het nieuwe album komt op 2 november uit. De nieuwste videoclip van het nummer Need Some1 die in juli in première ging, werd met veel gejuich ontvangen. Zoals vaak is de clip rauw en een tikkeltje omstreden.

„Een clip maken is voor ons alleen de moeite waard als we iets origineels en opwindends kunnen laten zien”, vertelde Prodigy’s Liam Howlett, het creatieve brein van de band, over de nieuwe track.

Fans die de band eerder dit jaar in 013 in Tilburg zagen optreden, hebben het nummer al gehoord. De band gaf tijdens dat optreden alvast een voorproefje.

Niet lullen maar poetsen

Wie het hele album live wil horen, kan zich dus verheugen op december. De heren van The Prodigy staan bekend om hun strakke maar enorm energieke optredens waarbij ‘niet lullen, maar poetsen’ vaak het mandaat lijkt: de bandleden maken, soms tot de teleurstelling van fans, niet veel woorden vuil aan het publiek. Daar staan dan weer vuurshows, veel lichteffecten, bruisende bandleden en met zoals bij bijna elk optreden Smack My Bitch Up als afsluiter tegenover.

De kaartverkoop start op vrijdag 31 augustus.

Reageer op artikel:
Dancehelden van The Prodigy dit jaar in Nederland
Sluiten