Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Muziek 28 aug 2018 / 12:28 uur

Bij de Editors koop je kaarten ouderwets aan de deur

Goed nieuws voor de fans van de Editors! De Britse indierockband komt 3 en 4 december naar Nederland voor twee intieme concerten in TivoliVredenburg. De kaartverkoop gaat dit weekend van start en een groot gedeelte van de kaartjes zullen ‘oldschool’ fysiek aan de deur worden verkocht.

Eerder dit jaar stond de band nog in de Ziggo Dome en de afgelopen jaren werd hun optreden op Lowlands, Best Kep Secret en Pinkpop goed ontvangen door de Nederlandse fans. In december brengen ze wederom een bezoek aan ons land en komen ze terug voor twee optredens in de Grote Zaal van TivoliVredenburg.

Idee van de band zelf

Tegenwoordig worden concert en -festivalkaarten vrijwel alleen nog online verkocht, maar tien a vijftien jaar geleden was het nog de normaalste zaak om voor het postkantoor te wachten op een concertkaartje. En moest je echt nog moeite doen om een kaartje te veroveren.

Foto: ANP

Het idee om een deel van de kaarten fysiek te verkopen komt overigens niet vanuit TivoliVredenbrug. ,,Het verzoek om een deel van de tickets aan de deur te verkopen kwam van de band zelf." laat TivoliVredenburg weten. De online ticketverkoop voor beide concerten start op zaterdag 1 september om 10.00 via Ticketmaster. Later die dag om 14:00 zullen de fysieke tickets in de verkoop gaan via de kassa van TivoliVredenburg.

De band brak in 2005 door met de het debuutalbum The Back Room, waarna er vele hits (Papillion, Smokers Outside The Hospital Doors, etc.) en succesvolle shows volgden. In maart van dit jaar bracht Editors alweer hun zesde album, genaamd Violence uit, met daarop o.a. de singles Magazine en Cold. E

Reageer op artikel:
Bij de Editors koop je kaarten ouderwets aan de deur
Sluiten