Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Muziek 28 aug 2018 / 14:35 uur

Aretha Franklin twee dagen opgebaard voor fans

Fans van legendarische soulzangeres Aretha Franklin kunnen dinsdag en woensdag afscheid nemen van de zangeres. De Queen of Soul wordt opgebaard in het Charles H. Wright Museum of African American History en van 09.00 tot 21.00 lokale tijd kunnen muziekliefhebbers de zangeres de laatste eer bewijzen.

De keuze is op het museum gevallen om de verwachte grote stroom bezoekers te kunnen opvangen. Ook kwam Aretha vaak in het museum.

Aretha Franklin. Foto: ANP
Fans van Aretha Franklin. Foto:ANP

Herdenkingsconcert

Op donderdag 31 augustus brengen een groot aantal artiesten een ode aan Aretha. Tijdens het gratis herdenkingsconcert in Detroit spelen onder anderen Gladys Knight, Johnny Gil, Ron Isley, Angie Stone en The Four Tops. De artiesten doen op vrijwillige basis mee.

Foto: ANP

De uitvaart zelf is besloten. Alleen familie, vrienden en genodigden zijn vanaf 10.00 uur lokale tijd welkom in Greater Grace Temple. Verwacht wordt dat een groot aantal sterren tot de genodigden behoren. Aretha’s laatste rustplaats is in een tombe naast familieleden onder wie haar vader, dominee C.L. Franklin, haar broer, zussen en neef. Onder anderen Stevie Wonder, Chaka Khan en Jennifer Hudson treden op tijdens de uitvaart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aretha Franklin twee dagen opgebaard voor fans
Sluiten