Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 1 aug 2018
Leestijd: 5 minuten

7x waarom Tomorrowland nog steeds beste festival is

Bij Metro houden we van festivals. Zo gingen we afgelopen tijd langs bij Neversea festival in Roemenië, zijn we dolenthousiast over Milkshake festival dat afgelopen weekend plaatsvond in Amsterdam, schreven we over Zwarte Cross en hebben we nog een paar toppertjes op de planning zoals de eerste editie van Drumcode Festival, de moeder van de festivals Mysteryland en het altijd vrolijke en knotsgekke Elrow Town Festival.

Maar het leukste festival van alle festivals? Dat is volgens ons toch wel Tomorrowland, dat afgelopen weekend het afsluitende weekend beleefde in het Belgische Boom. Metro was aanwezig en geeft je 7 redenen waarom Tomorrowland nog steeds het beste festival ter wereld is.

1. Het ziet er fantastisch uit

De podia zijn prachtig. / Tomorrowland

Wie er ooit is geweest zal dit eerste (en tevens misschien wel het belangrijkste punt) bevestigen: werkelijk iedere stage op Tomorrowland ziet er fantastisch uit. Dit jaar is het thema van Tomorrowland The Story of Planaxis. Oftewel: bij het hoofdpodium gaan we ‘diep de zee in’. Dat is te zien aan het enorme hoofdpodium waar zeemeerminnen rondzwemmen, kwallen ronddobberen en er geregeld een bak water naar beneden stort. Zeer verfrissend met de hoge temperaturen van afgelopen weekend: op vrijdag werd het bijna 40 graden!

Tevens is ook te zien dat Tomorrowland oude decorstukken niet klakkeloos weggooit, maar het juist belangrijk vindt het nodige te recyclen. Zo is de Freedom Stage hetzelfde als vorig jaar, zijn decorstukken van de mainstage van vorig jaar gebruikt voor een aparte Amorican Spectaculum stage en zien we ook the Arch-stage van vorig jaar terug, maar nu op een andere plek.

2. Echt voor iedereen is er wel een fijne artiest

Tomorrowland is echt voor iedereen die ook maar een beetje van elektronische muziek houdt interessant. En trouwens, ook voor mensen die daar niet eens van houden want dit jaar was de Organ of Harmony omgetoverd tot een ‘live stage’, waar je onder andere optredens van Craig David, Dua Lipa, Lil Kleine en French Montana kon bewonderen.

Wie geen zin heeft in keiharde dance: er waren ook optredens van o.a. Craig David. / Tomorrowland

Waar de mainstage vorige jaren nog een walhalla voor de EDM-artiesten was, kun je nu ook voor techno, deephouse en andere stijlen bij het grote podium terecht. Zo opende Paul Kalkbrenner op vrijdag het podium met een maar liefst 3-uur durende set, draaide Solomun een uur de sterren van de hemel en werd op zaterdag de stage afgesloten door Above & Beyond; toch ook niet bekend als EDM-artiesten. En ach, natuurlijk was er ook plek voor Martin Garrix, Hardwell, Armin en Dimitri Vegas & Like Mike, maar dan kon je (als je daar niet zo van bent) op één van de 15 andere podia vast je ei kwijt.

Het thema van Tomorrowland was dit jaar The Story of Planaxis. / Tomorrowland

3. Je kunt er letterlijk de hele dag lekker eten en drinken

Thais, Belgische frietjes, salade, Mexicaanse taco’s, ijsjes, soja-producten of haute cuisine: alles is mogelijk op Tomorrowland wat betreft eten en drinken. Bij de drie grote food corners is er keuze uit zo’n twintig verschillende kramen met eten en drinken, maar ook over het festivalterrein zelf is een enorme hoeveelheid eten en drinken te krijgen.

Ben je allergisch? Moet iets glutenvrij? Tomorrowland heeft het. En dat maakt zo’n dagje festivallen toch nóg een stukkie leuker.

4. Je komt in aanraking met zo’n beetje ieder land dat er ter wereld bestaat

Er komen namelijk meer dan 200 verschillende nationaliteiten op het festival af. Het grootste gedeelte van de mensen op Tomorrowland is Belgisch, maar als je iedere vlag die je op het festival voorbij ziet komen moet ontcijferen ben je écht wel even bezig.

Zo'n beetje iedere nationaliteit is terug te vinden op het festival. / Tomorrowland

Zwitserland, China, Polen, Zweden, Brazilië… we hebben het allemaal voorbij zien komen. Zo zit je zomaar in het reuzenrad met vijf mensen uit vijf verschillende landen, die elkaar allemaal op Tomorrowland ontmoet hebben. Want de meeste mensen staan te springen om andere wereldgenoten te ontmoeten en daarmee verder te feesten.

5. Je hebt een lekker sportief weekendje

Want niet alleen dans je de benen uit je lijf; een weekend Tomorrowland staat garant voor een fiks aantal kilometers in de benen na afloop. Het terrein zelf is namelijk meer dan 1 kilometer lang.

Je loopt het hele weekend enorme stukken over het terrein. / Tomorrowland

Als je dan Lost Frequencies aan de ene kant van het terrein wil zien en vervolgens binnen no time naar de andere kant probeert te lopen om nog iets mee te pakken van Alesso, kunnen we je vertellen dat je best moe bent aan het einde van de dag. Maar dat is het waard, want dat lekkere eten en drinken van punt 3 is er dan wel meteen weer afgetraind…

6. Het geluid is overal tiptop in orde

Nou, dat dus. Iedere stage op Tomorrowland heeft pico bello geluid, waar je tot in de late uurtjes (het festival duurt twee dagen tot 01.00 uur ‘s nachts en één dag tot 00.00 uur) van kunt genieten. Meer hoeven we hier toch niet over te zeggen? Wel oordopjes dragen trouwens!

JBL trigger

Er wordt het hele weekend gedanst op steengoed geluid. / Tomorrowland

7. Er komt ook een editie voor winterliefhebbers

Dus ook voor de mensen die van wintersport houden en het festival deze zomer hebben overgeslagen vanwege het warme weer is er binnenkort voor het eerst een Tomorrowland beschikbaar.

Tomorrowland

Tomorrowland The Hymn of the frozen Lotus vindt in maart 2019 voor het eerst plaats in Alpe d’Huez, Frankrijk. Het festival duurt meteen drie dagen en biedt naast feesten op het festival ook nog een 4 of 7-daagse ski + lift-pas en verblijf aan. Wie er gaan draaien? Dat is nog niet bekend. Maar we weten nu al dat het waarschijnlijk minstens net zo vet wordt als de zomereditie…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.