Anne Kersten
Anne Kersten Muziek 28 jul 2018 / 20:05 uur

Paul McCartney weer even terug in Liverpool

Paul McCartney is terug van nooit echt weggeweest te zijn. De 76-jarige Beatle komt over een paar weken met een nieuw album (Egypt Station) en keerde deze week terug naar Liverpool voor interviews en muziek.

Abbey Road

Het zal een gek beeld geweest zijn voor Beatle-fans: de enige echte Paul McCartney die het legendarische zebrapad op Abbey Road oversteekt. Afgelopen week was McCartney te vinden in zijn geboortestad, waar hij onder andere een concert in the Cavern Club had en een interview gaf.

https://www.youtube.com/watch?v=YkGaiYkJDZs

Dat interview vond plaats op zijn oude middelbare school, waar de band The Beatles ontstond. McCartney en George Harrison reisden samen naar school, in de schoolbus. Harrison stapte één halte na McCartney in en dan speelden ze samen gitaar, schrijft het AD.

Nummers vergeten

McCartney vertelt dat het opnemen van nummers toen nog niet mogelijk was. „Soms hadden we ’s middags aan een nummer gewerkt en waren we ’s avonds vergeten hoe het ook alweer ging." Ze besloten nummers te schrijven die makkelijk te onthouden waren, voor henzelf én hun publiek. „Als wij onze nummers al niet kunnen onthouden, hoe moeten anderen dat dan doen?" En na al die tijd „herinner ik ze nu nog steeds", zegt McCartney.

De huidige scholieren zitten in de zaal en krijgen de kans om vragen te stellen, Stephan wil bijvoorbeeld weten wat McCartney was geworden als muziek niks was geworden. „Er werd me aangeraden om leraar te worden." Of wie zijn favoriete artiesten van het moment zijn: „Kendrick Lamar."

Als McCartney klaar is met terugblikken, begint hij te spelen. Helemaal klaar voor zijn nieuwe album en Freshen Up Tour.

Paul McCartney in Casual Conversation with special guest Jarvis Cocker at The Liverpool Institute for Performing Arts#EgyptStation

Gepostet von Paul McCartney am Mittwoch, 25. Juli 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Paul McCartney weer even terug in Liverpool
Sluiten