Metro en ANP
Metro en ANP Muziek 5 jul 2018 / 11:29 uur

Ollongren en Marijnissen te gast op Lowlands

Vice-premier Kajsa Ollongren houdt op Lowlands een pleidooi over rechten als vrijheid, democratie en persvrijheid. Ze doet dat tijdens het programma LLowgenda, waarin zoals ieder jaar maatschappelijke en politieke thema’s aan de orde komen.

Noodzaak van verandering

Ook SP-leider Lilian Marijnissen komt hiervoor naar het driedaagse muziekfestival in Biddinghuizen. Zij vertelt een persoonlijk verhaal over het veroveren van de toekomst en de noodzaak van verandering, zo maakt de organisatie bekend. Ervaringsdeskundige Milou Deelen is ook te gast. De studente ging vorig jaar viral met een filmpje over slutshaming en strijdt met open vizier voor gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen.

Programma

Verder komen journalist Wierd Duk, voormalig voetbalinternational Roxanne Hehakaija en moskeevertegenwoordiger Halil Karaaslan langs. Ferry Zandvliet, die de terroristische aanslag op de Bataclan in Parijs overleefde, vertelt hoe hij nu in het leven staat.

Lowlands vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 19 augustus. Op het programma staan optredens van onder anderen Kendrick Lamar, N.E.R.D., The War On Drugs, Dua Lipa, Gavin James, Patti Smith, Rag’n’Bone Man, De Staat en Tom Odell.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ollongren en Marijnissen te gast op Lowlands
Sluiten