Metro
Metro Muziek 19 jul 2018 / 08:27 uur

Milkshake Festival nodigt LHBT-vluchtelingen uit

strafwerkbutton

Voor de zevende editie van het populaire Milkshake Festival staan dit jaar honderden Iraanse en Syrische LHBT-vluchtelingen op de gastenlijst. LHBT is een afkorting voor mensen die lesbienne, homo, biseksueel of transgender zijn. „Deze groep met een moslimachtergrond maakt zeker een onderdeel uit van onze doelgroep”, laat de festivalorganisatie donderdag weten.

Om dat voor elkaar te krijgen, werkt de organisatie van Milkshake samen met het COC en Secret Garden. Een belangrijk onderdeel van het werk van Secret Garden betreft de LHBT-asielzoekers. Ze proberen de immigranten vaak te helpen met praktische problemen die betrekking hebben op de inburgeringscursus, sociale zaken, huisvesting en integratie.

Vegetarisch eten en naakt rondlopen

Het is niet de eerste keer dat Milkshake een opvallend initiatief neemt. Het Amsterdamse festival dat eind juli plaatsvindt, wil zich ook actief inzetten voor duurzaamheid, daarom wordt er op het festival alleen maar vegetarisch voedsel verkocht. Volgens wetenschappers kan de wereld de bevolkingsgroei de komende decennia alleen maar aan als er minder vlees gegeten wordt. Ook introduceert Milkshake dit jaar een ‘nude area’ waar bezoekers onbespied naakt kunnen rondlopen.

Terrein Milkshake Festival. Foto: ANP

In hokjes denken

Milkshake, dat op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam gehouden wordt, is sinds de vijfde editie in 2016 uitgegroeid tot een tweedaags festijn. Het dancefestival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang ‘niets moet, alles mag’. Het laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Daarmee willen ze loskomen van het ‘hokjes-denken’ en willen ze de diversiteit van huidskleuren, seksuele voorkeuren en verschijningsvormen stimuleren, aldus de organisatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Milkshake Festival nodigt LHBT-vluchtelingen uit
Sluiten