Metro en ANP
Metro en ANP Muziek 26 jul 2018 / 05:15 uur

Mick Jagger is 75 jaar, maar nog altijd superfit

Al heel wat kaarsjes uitgeblazen, maar nog steeds superfit. Mick Jagger is donderdag 75 jaar geworden. Al ruim een halve eeuw is hij het gezicht van ‘World’s greatest rock ’n’ roll band’ The Rolling Stones.

‘Heb je even voor mij’

Mick Jagger zit op een bank en doet een dappere poging ‘Heb je even voor mij’ van Frans Bauer te zingen. Witte gympen en dito sokken aan zijn voeten. Het gezicht telt nog meer groeven dan op tv. Hier zit geen rockster, maar gewoon een vriendelijke Engelsman die even gek doet voor een goede vriend. Aaibaar en aanraakbaar.

De beelden zijn te zien in een filmpje dat Jagger in oktober na afloop van zijn optreden met de Rolling Stones in Arnhem op Instagram zette. Inmiddels is het fragment al bijna 400.000 keer bekeken. Het filmpje lijkt een niemendalletje, maar is het niet. Het is een goed doordachte pr-stunt die bijdraagt aan dat aimable imago dat Mick Jagger zo graag cultiveert. Bij elke show waar ook ter wereld spreekt hij een paar zinnen in de lokale taal. Nabijheid moet de tanende muzikale kwaliteiten van zijn Stones-collega’s Keith Richards en Charlie Watts naar de achtergrond verdrijven.

View this post on Instagram

Goodbye for now Holland! 🇳🇱

A post shared by Mick Jagger (@mickjagger) on

300 miljoen

Dankzij het zakelijke instinct van Mick Jagger bestaan de Rolling Stones nog steeds. Jagger is de strateeg en de leider. Niet geheel verwonderlijk; voordat hij met The Stones begon studeerde hij aan het prestigieuze London School of Economics. Jagger heeft inmiddels 300 miljoen dollar vergaard, veel meer dan andere leden van The Stones.

Blijven sporten

Net als in 1962 rockt Jagger nog uren op het podium. Begin juli nog met de No Filter Tour van The Stones in Polen. Onverwoestbaar lijkt het. Ook dat beeld koestert Jagger. Hij is daarom zuinig op lijf en leden. Ballet, zwemmen, hardlopen, fitness en een speciaal dieet houden Jagger in conditie.

Op papier is hij bejaard, zo is Jagger zelfs overgrootvader. In niets lijkt hij echter op de mannen die dikbuikig in de Engelse pubs hun pints drinken. Jagger heeft altijd een jongere vrouw aan zijn zijde.

Zijn huidige partner is Melanie Hamrick. Deze 31-jarige Amerikaanse topballerina is de moeder van zijn achtste nakomeling: Deveraux. Maar hij wordt ook gezien in het gezelschap van de 22-jarige filmproducer Noor Alfallah. Misschien is dat ook puur beeldvorming. Als rockster hoor je je immers te omringen met vrouwen.

Maar wie weet zit hij stiekem wel het liefst in z’n joggingpak en witte sokken op de bank.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mick Jagger is 75 jaar, maar nog altijd superfit
Sluiten