Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 4 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

DJ Afrojack verdacht van belastingfraude

De wereldberoemde Nederlandse DJ Afrojack wordt verdacht van belastingfraude. De zaak hangt samen met de eerdere arrestatie van zijn fiscaal adviseur Frank B. afgelopen maart.

Cyprus

Afrojack, wiens echte naam Nick van de Wall is, kreeg het advies van zijn Frank B. om op papier naar een belastingparadijs te verhuizen. Inmiddels is een deel van Afrojack z’n bedrijven op het belastingvriendelijke Cyprus gevestigd en zijn andere ondernemingen van hen naar het eveneens ‘fiscaal-luwe’ Guernsey verhuisd, schrijft De Telegraaf.

Inval

De dertigjarige Afrojack woont zelf in Los Angeles. De opsporingsdienst FIOD deed eind mei ook al een inval en doorzoeking bij de voormalig manager van de DJ, die in Amersfoort woont. In verband met de zaak tegen Afrojack zouden bij zijn manager thuis enkele documenten en een oude laptop in beslag zijn genomen.

Eerder liet Afrojack al weten dat hij zelf niets heeft te verbergen voor de FIOD. Na de arrestatie van B. liet de 30-jarige muzikant via een woordvoerder weten: "Uit het persbericht van het OM blijkt dat er sprake is van een strafrechtelijk onderzoek naar de belastingadviseur van Afrojack. Hij is daar erg van geschrokken. Hij weet niet beter of al zijn fiscale zaken zijn conform de wetgeving geregeld en hij wil benadrukken dat het gaat om een verdenking van de belastingadviseur."

De zegsman beklemtoonde dat de dj zich niet dagelijks bezighoudt met zijn financiën. "Afrojack is als dj/producer hoofdzakelijk met het maken van muziek bezig. Hij neemt deze zaak heel serieus en heeft zelf niets te verbergen voor de FIOD. Hij herkent zich niet in de veroordelende berichtgeving die inmiddels in de media is verspreid over deze zaak."

Het OM en opsporingsdienst FIOD onthouden zich van commentaar op het onderzoek en de doorzoeking bij de voormalig manager.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.