Metro
Metro Muziek 19 jul 2018 / 20:19 uur

Ariane Grande had toestemming voor kopie videoclip

Ariana Grande heeft geen auteursrechten van modeontwerper Jean Paul Gaultier geschonden met de clip bij haar single God Is A Woman. Ze heeft zijn toestemming gekregen om het campagnebeeld uit 1993 te kopiëren in de clip.

‘Naked body suit’

Ariana is in de video te zien in een zogenaamde ‘naked body suit’, net zoals model Ève Salvail op de foto uit 1993. Ook wordt ze, net als Ève, omringd door drie mannen.

Critici noemden de clip een schaamteloze kopie en plagiaat, maar volgens het management van Ariana Grande heeft de zangeres toestemming gekregen om het concept te gebruiken en is alles volgens het boekje gegaan. De clip is juist bedoeld als publiekelijke waardering aan de modeontwerper, schrijft entertainmentwebsite TMZ.

Sweetener

God Is A Woman is de tweede uitgebrachte single van haar nieuwe album Sweetener. De eerste was No Tears Left To Cry, uitgebracht in april en inmiddels een van de grootste hits van de popster. Het album Sweetener komt volgende maand uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ariane Grande had toestemming voor kopie videoclip
Sluiten