Metro
Metro Muziek 10 jun 2018 / 12:00 uur

Kids Shakira voor het eerst bij show van hun moeder

Wat moeten fans van Shakira teleurgesteld zijn geweest toen haar concert van november vorig jaar werd afgelast wegens stemproblemen. De Colombiaanse superster maakte zaterdagavond acht jaar afwezigheid ruimschoots goed in een uitverkochte Ziggo Dome en haar kroost was er ook bij.

De laatste keer dat Shakira voet op Nederlandse grond zette, was in december 2010, toen ze optrad in de Rotterdamse Ahoy. Eerder dat jaar scoorde ze nog een dikke zomerhit met het WK-nummer Waka Waka (This Time For Africa), haar laatste top 10-notering in ons land. Haar zoontjes Milan (5) en Sasha (3) moesten toen nog geboren worden. Tijdens deze show in Amsterdam zijn de jochies er voor het eerst bij, zegt mama Shakira trots.

Niet alleen bij de kids van de latinzangeres is de anticipatie groot, ook het publiek kijkt reikhalzend uit naar de terugkeer van het idool. Verschillende Colombiaanse vlaggen wapperen in de zaal en wanneer de lichten doven voor aanvang klinken er lofkreten in het Spaans. Ze opent met Estoy Aquí, haar eerste hit in Zuid-Amerika. Ze schudt sensueel met haar billen en zwiept wild met d’r haar; twee moves die tot haar handelsmerken behoren en die ze veelvuldig in de strijd gooit.

Het duurt even voor Shakira het publiek op de tribunes genoeg opgewarmd heeft, maar wanneer ze Perro Fiel met reggaetonster Nicky Jam zingt, veren de gezetelde concertgangers massaal uit hun stoelen. Ze verschijnt buikdansend op het podium tijdens de klanken van Ojos Así, dat het intro is van haar internationale doorbraakhit Whenever, Wherever.

Bij alles wat ze doet, toont Shakira enorme vreugde. Of het nu haar dansjes zijn of wanneer ze achter het drumstel zit bij Can’t Remember To Forget You. In de finale van de show zingt ze de ballad Je L’aime À Mourir te midden van het publiek, waarna ze naar het podium loopt voor de feestelijke slotnummers Hips Don’t Lie en La Bicicleta. Dat was het wachten meer dan waard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kids Shakira voor het eerst bij show van hun moeder
Sluiten