Metro en ANP
Metro en ANP Muziek 19 jun 2018 / 20:41 uur

Festival Milkshake krijgt een ‘nude area’

Het populaire festival Milkshake, dat 28 en 29 juli in Amsterdam plaatsvindt, krijgt dit jaar een een ‘nude area’ waar mensen alleen naakt naar binnen kunnen om zich ‘ultiem vrij te voelen’. Het terrein heeft een speciale eigen ingang en je moet bij binnenkomst al je kleren uittrekken.

Verrekijkers

Wie in dit gebied naar binnen wil, kan gebruik maken van extra kluisjes bij de ingang. Op het terrein kunnen bezoekers onder meer deelnemen aan naked yoga, jeu de boules, twister, badminton, volleybal, kantklossen, punniken en bodypaint. Ook kunnen de nudisten met verrekijkers gluren naar de geklede mensen op terrein.

De nudisten zijn als zij willen ook welkom om naakt over het hele terrein te wandelen, zoals afgelopen edities ook al het geval was. Het festival werd de afgelopen twee jaar door meerdere naturistenorganisaties bezocht.

„Wij vinden het elk jaar geweldig om onze gasten positief te prikkelen en een nieuwe ervaring te geven waarin de mensen zichzelf kunnen ontwikkelen. Maar wij vinden het ook belangrijk om aandacht te geven aan een minderheidsgroep", aldus organisatrice Marieke Samallo.

Vegetarisch

Milkshake is sinds de vijfde editie in 2016 uitgegroeid tot een tweedaags festijn. Het dance-festival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang ‘niets moet, alles mag’. Het laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Tijdens Milkshake heerst er een sfeer die vrij is van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest.

Het festival kondigde eerder al aan dit jaar alleen vegetarisch eten te gaan serveren. Dit plan werd overwegend enthousiast ontvangen; alleen een VVD-lid van de stadsdeelcommissie klaagde dat het besluit van Milkshake de “individuele keuzevrijheid” in de hoofdstad aantast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Festival Milkshake krijgt een ‘nude area’
Sluiten