Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 17 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Di-Rect na afzegging tóch op Pinkpop!

Di-Rect kreeg gisteravond een grote verrassing. De Haagse band werd gevraagd zondag op te treden op Pinkpop, als vervanging van The Kooks dat vanwege een zieke frontman af moest zeggen. De band twijfelde geen moment en genoot met volle teugen.

Langgekoesterde wens

„O shit Pinkpop!", riep zanger Marcel tijdens het tweede nummer, Ricochet. „Ten eerste wil ik zeggen dat mijn hart en liefde uitgaat naar alle The Kooks-fans. Ik snap dat het gemis groot is, helemaal als het je lievelingsband is. Maar ik ben zo dankbaar dat ik van bezoeker tot uitvoerende hier mag zijn en al mijn liefde, geluk en zaligheid met jullie mag delen!"

Di-Rect stond twee keer eerder op Pinkpop, maar nooit eerder op het hoofdpodium. Bovendien stond de band nooit eerder in de nieuwe samenstelling op het Limburgse festival, in 2002 en 2005 was Tim Akkerman er nog bij. Hij verliet de band in 2009, waarna Marcel hem opvolgde. "Het voelt zo goed om na dertien jaar terug te keren op dit prachtige festival", zei Frans ‘Spike’ van Zoest.

Lastminute ingevlogen

Hoewel ze eigenlijk niet op het affiche stonden, viel Di-Rect in de smaak bij de Pinkpopgangers. Toen Spike het nummer Young Ones aankondigde en zei dat het het laatste nummer was, klonk er een teleurstellend ‘ah’ van de festivalweide. Ook de festivalorganisatie was blij met de band, getuige een tweet. „Wat een traktatie! Lastminute ingevlogen en de Haagse rockers spelen het veld volledig plat."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.