Metro
Metro Muziek 26 jun 2018 / 11:01 uur

De hiphopsoundtrack van je festivalzomer

Trigger-artikel

Welkom in de zomer! Tijd voor zon, muziek en festivals. Metro stelt je voor aan de tien hiphopartiesten die de soundtrack van jouw festivalzomer verzorgen.

Anderson .Paak

De man met de punt brak twee jaar geleden door met zijn album Malibu. Dat bracht hem met zijn band The Free Nationals naar Nederland voor een serie retestrakke, swingende en groovende festivalshows. Zijn nieuwste track Bubblin is een echte hiphoptrack, die nieuwsgierig maakt naar wat hij op North Sea Jazz en in het konijnenhol van Beuningen gaat doen.

De track: Bubblin

Waar te zien? Down The Rabbit Hole (30 juni), North Sea Jazz festival (14 juli)

A$AP Rocky

De succesvolle rapper uit New York zorgde in 2016 voor een legendarisch moment op het jonge Woo Hah! festival door totaal onverwacht op te duiken tijdens het optreden van zijn A$AP Mob-medebandlid A$AP Ferg. Iedereen werd gek. Dat zal dit jaar niet anders zijn als hij, met nieuw album Testing onder de arm, naar Hilvarenbeek komt voor zijn officiële debuut op het hiphopfestival.

De track: A$SAP Forever

Waar te zien? Woo Hah!, Hilvarenbeek (14 juli)

Jebroer

Inkakken? Bijpakken! Jebroer op de planken betekent nooit meer slapen. Dit kind van de duivel staat garant voor aardverschuivingen met zijn mix van hardstyle en rap.

De track: Kind van de duivel

Waar te zien? Indian Summer (30 juni), Dance Valley (11 augustus), Dutch Valley (18 augustus).

Jacin Trill

Het goedlachse zondagskind van de hiphop die iedereen uitnodigt in zijn eigen Happyland, een plek waar hiphop en LSD hand in hand gaan. Muziek om op te chillen, bouncen of dansen zoals wanneer niemand je ziet.

https://www.instagram.com/p/BkdAKIGnNAQ/

De track: Kspreyopjebytch

Waar te zien? Woo Hah! (15 juli), Appelsap (11 augustus), Lowlands (17-19 augustus) en Encore (25 augustus).

Leafs

De benjamin (17 jaar) van de vaderlandse hiphop geldt als een van de grootste talenten van de vaderlandse hiphopscene. Met jeugdig enthousiasme is er deze zomer geen dorpsplein, festivalweide of feesttent veilig voor de aanstekelijke tracks van deze jonge ster uit Almere.

https://www.instagram.com/p/BkU-ycOF4t8/

De track: SWISH

Waar te zien? O.a. Metropolis (8 juli), Zwarte Cross (13 juli), Woo Hah! (15 juli), Lowlands, (17-19 augustus) en Appelsap (11 augustus)

Kendrick Lamar

King Kendrick is zonder twijfel de belangrijkste rapper/producer van het moment. Koppelt maatschappelijke relevantie in zijn teksten aan ongekende techniek, energie en beats. Wie er eerder dit jaar bij was in de Ziggo Dome weet: dit optreden zal tot de beste optredens van het jaar behoren.

De track: HUMBLE.

Waar te zien? Lowlands (17-19 augustus)

N.E.R.D.

Een half jaartje na hun plotselinge terugkeer met het album No_One Ever Really Dies staan Pharell en vrienden weer op de planken voor een korte wereldtournee. Nederland wordt rijk beloond met maar liefst twee shows. Bouncing around!

De track: Lemon

Waar te zien? North Sea Jazz (15 juli) en Lowlands (17-19 augustus)

Broederliefde

Spangen represent! De Rotterdammers staan bekend om hun zonnige, eclectische sound waarin hiphop gezelschap krijgt van onder meer tropical house, pop en Kaapverdiaanse muziek. Stijgende temperaturen levert het vijftal een drukke zomer op. Overal waar ze komen is het fissa.

De track: Jungle

Waar te zien? O.a. Indian Summer (29 juni), Concert at Sea (30 juni), Solar Weekend (5 augustus)

Ronnie Flex / Flonti Stacks

Je komt Ronell Plasschaert deze zomer op twee manieren tegen: als rapsuperster Ronnie Flex en als trapheld Flonti Stacks. Het verschil? Met die eerste treedt hij op met zijn uitstekende live-band Deuxperience en speelt hij zijn grootste hits, als Flonti Stacks focust hij zich op zijn traptracks met DJ en backup-MC. In beide gevallen: 100% lit.

https://www.instagram.com/p/BkKf_f-AyhY/

De track: 4/5.

Waar te zien? Concert at Sea (29 juni), Parkcity Live (1 juli), Woo Hah (14 juli), Encore (25 augustus) en Into the Great Wide Open (2 september)

Donnie

Donnie aka De Fenomeen. Ook wel bekend als MaraDonnie. Altijd op zoek naar snelle planga’s, vaak met maatje Joost. Net zo geslaagd als zijn raps zijn de quotes waar hij in plat Amsterdams mee strooit. Zijn optredens zijn goed voor je heupen, én voor je humeur.

De track: Snelle Planga.

Waar te zien? Indian Summer Festival (30 juni), Dijkpop (7 juli), Solar Weekend (4 augustus)

Tekst: Jasper van Vlugt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
De hiphopsoundtrack van je festivalzomer
Sluiten