Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Muziek 18 mei 2018 / 06:22 uur

Willie Wartaal: Parkpop? Even met de helikopter!

De Jeugd van Tegenwoordig staat op 24 juni voor het eerst op Parkpop. Met Hagenees Willie Wartaal uiteraard.

Bløf, DeWolff, Bökkers, Danny Vera, The Fratellis, Roachford: allemaal namen die je deze zomer terugvindt in het Zuiderpark in Den Haag. Maar ook – en dat voor het eerst – komt De Jeugd van Tegenwoordig naar de 38e editie van Parkpop. Metro spreekt rapper Olivier Locadia (35), alias Willie Wartaal, over zijn thuiswedstrijd.

Hoe gaat ie met je?

Wille Wartaal, enkele dagen voordat hij tijdens een optreden zijn enkel zou breken: Ja lekker, maar druk. Ik heb er net een tweede kind bij, dus dat is effe wennen. Verder doen we vooral leuke dingen.

Parkpopontmaagding

24 mei staan jullie op Parkpop. Ken je het festival eigenlijk?

Hallo, ik woon in Den Haag man! Parkpop is legendarisch toch? En gratis, dat vind ik er top aan. En je krijgt natuurlijk onze Parkpopontmaagding te zien.

Ging je er zelf weleens naartoe?

Ik ga eigenlijk niet naar festivals… Meestal als er een festival is, dan spelen we zelf. Maar weet je, op straat word ik soms herkend en dan willen mensen een fotootje. Prima, maar op een festivalterrein zijn mensen niet te houden. Dat wil ik niet.

Hoe doe je dat dan als tv-presentator op Lowlands?

Het is sowieso leuk hoor die aandacht! Maar daar ben ik aan het werk en dat is leuk. Stel dat ik gewoon toeschouwer ben en continu word aangesproken, dan krijg ik er ter plaatse energie van. Thuis ben ik he-le-maal kapot. Ook na Lowlands, maar dat is in dat geval dan maar zo. Wie spelen er eigenlijk nog meer op Parkpop?

‘Ons vierde, Willie’

Bløf, DeWolff…

DeWolff! Tof. Ik heb ooit een kinderprogramma gemaakt voor BNN en daar traden zij op toen ze volgens mij 11 of 12 jaar waren, haha. Later kwam ik ze tegen en vroeg ik hoe het met ze ging. ‘Goed, ons album komt uit’, zeiden ze enthousiast. Jullie eerste? Geweldig!, reageerde ik. Ze keken me aan en zeiden: ‘Ons vierde album Willie’…

Staat jullie Parkpopoptreden in het teken van het laatste album Luek?

Op Parkpop komen zóveel mensen af, ook mensen die ons misschien niet meteen leuk vinden of ons niet zo goed kennen. Dan komt Luek aan bod, maar we gaan voor een greatesthits-show met een twist. We kunnen heel erg ons eigen ding gaan doen, maar op Parkpop moeten we het lekker breed houden.

Best wel abstract

En dat met misschien wel 100.000 mensen voor je neus.

Hééééérlijk. Zo’n aantal is eigenlijk best wel abstract.

Willie Wartaal: Parkpop? Even met de helikopter!
De Jeugd van Tegenwoordig (kijkt graag op de smartphone).

Vind je het een leuke sport om mensen die niet speciaal voor jullie komen, voor je te winnen?

Zeker. De leukste optredens zijn die als je opkomt en dat bijna niemand er zin in heeft en dat als je af gaat iedereen z’n hoofd is ontploft. De Jeugd van Tegenwoordig vecht graag voor de liefde.

Wat doe je liever eigenlijk? Een eigen concert of vechten voor de liefde?

Ik neig naar een eigen concert, want dan komen de mensen voor jou en je hoeft minder aan de tijd te denken. Maar ja, zo’n festival waarbij je mensen mee moet krijgen is toch ook wel heel tof. Als kind zag ik op tv AC/DC in grote stadions optreden en toen dacht ik: dat is het hoogst haalbare. Ehm, ik ga voor allebei.

Nul festivals bezocht

Was je ooit een festivalganger?

He-le-maal niet. Voor ons eerste Lowlandsoptreden hoorde ik dat er mensen in tentjes sliepen. Ik stelde me zelfs voor dat die op het festivalterrein zouden staan. Ik ging naar nul festivals en concerten en vond alleen cd’s leuk. Misschien probeer ik het in het buitenland nog eens een keer.

Welke line-up met vijf acts zou jij zelf samenstellen, dood of levend?

Wow… Oh mijn God, wacht even, dit is moeilijk. Daar gaat ie: ik zou heel graag Prince boeken, Daft Punk, ik zou zeker De Jeugd van Tegenwoordig willen. Ken je die?

Jemig, André Hazes

Vaag… ooit van gehoord.

Ze schijnen tof te zijn. Voor de filmmuziek doe ik misschien Giorgio Moroder en tot slot André Hazes. Jemig, André Hazes man.

Vader of zoon Hazes?

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahaha. Punt. Ik wil een volledig duurzaam festival trouwens, de aarde is niet gratis.

Terug naar Parkpop. Fiets uit de schuur en gaan?

Neeee, man. We komen gewoon met de helikopter.

Backstage is het in het Zuiderpark lastig landen.

De Jeugd van Tegenwoordig is niet te beroerd om de ladder te laten zakken en naar beneden te klimmen.

Saturday Night

Een dag voor Parkpop, wordt op dezelfde plek in het Zuiderpark in Den Haag Saturday Night gehouden (niet gratis). De line-up voor dit vooral goud van oud-festival: Melanie C, Clouseau, Kim Wilde, De Dijk, Hot Chocolate, Jason Donovan en Gruppo Sportivo, de dj’s van 90’s Now en drie coveracts, te weten Martijn Fischer (André Hazes), Kiss Forever (Kiss) en The Boss UK (Bruce Springsteen). Meer info / tickets: Parkpop.nl/saturdaynight.

Reageer op artikel:
Willie Wartaal: Parkpop? Even met de helikopter!
Sluiten