Metro
Metro Muziek 26 mei 2018 / 10:59 uur

Don Diablo produceert nummer ter ere van Avicii

Trigger-artikel

Afgelopen maand maakte Avicii een einde aan zijn leven. Velen reageerden geschokt op dit tragische nieuws en ook dj Don Diablo was zeer aangeslagen. De dj maakte vrijdagavond bekend dat hij een nummer ter ere van de overleden dj heeft geproduceerd.

Mentale problemen

De opbrengsten van het nummer zal Diablo doneren aan een stichting voor mensen met mentale problemen. „Het eerste wat ik wilde doen was mensen helpen.”

Diablo hoopt met het nummer, Wake me when it’s quiet, aandacht te generen voor het probleem wat tot nu toe nog onder de tafel wordt geschoven. Hij geeft aan dat ook hij te maken heeft met stress van overvolle touringsschema’s en druk van buitenaf.

Outsiders

„De omstandigheden worden steeds heftiger, als ik in China ben loop ik vaak met een masker op. Niet eens om de vervuilde lucht, maar gewoon vanwege de gekte daar” zei de dj gisteravond in RTL Late Night.

Hoewel Diablo en Avicii elkaar niet goed kenden, zegt Diablo zich wel verbonden te hebben gevoeld met de overleden dj. „We zagen elkaar weleens op festivals, maar we waren allebei een soort outsiders.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Don Diablo produceert nummer ter ere van Avicii
Sluiten