Redactie Metro
Redactie Metro Films & series 8 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Oppenheimer en Poor Things scoren best bij Golden Globes

De film Oppenheimer viel tijdens de avond van de Golden Globes in Los Angeles het meest in de prijzen. De film gaat over de geestelijk vader van de atoombom. Regisseur Christopher Nolan nam een Golden Globe voor beste regisseur in ontvangst. Hoofdrolspeler Cillian Murphy won een Golden Globe voor de beste mannelijke acteur in een dramafilm en Robert Downey Jr was de beste ondersteunende acteur.

Barbie, net als Oppenheimer als favoriet getipt, moest genoegen nemen met een Golden Globe voor best aan de kassa presterende film. Ook viel de film, van Greta Gerwig, in de prijzen met het beste lied „What Was I Made For?” van Billie Eilish O’Connell en Finneas O’Connell. Maar hoofdrolspeelster Margot Robbie zag de Golden Globe voor beste actrice in een komedie aan zich voorbij gaan. Die ging naar Emma Stone voor haar rol als vrouwelijke Frankenstein in Poor Things van Yorgos Lanthimos. Deze film werd ook gekwalificeerd als de beste in de categorie komedie.

De Franse film Anatomy of a Fall van Justine Triet is uitgeroepen tot de beste niet-Engelstalige film. Regisseur Justine Triet nam ook een prijs vanwege het beste scenario in ontvangst. De film kreeg ook al een Gouden Palm op het filmfestival van Cannes mei vorig jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties