Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Films & series 11 jun 2023
Leestijd: 1 minuut

Zes mensen gewond door explosie op de set van Gladiator 2: ‘We zagen een enorme vuurbal’

Tijdens de opnames van Gladiator 2 heeft zich een drama afgespeeld. Eerder deze week vond op de set een grote explosie plaats, waardoor zes mensen gewond raakten en naar het ziekenhuis moesten.

Tijdens de opnames in de Sahara in Marokko vond plotseling een ‘enorme explosie’ op de filmset plaats. „Een enorme vuurbal vloog omlaag en raakte meerdere leden van de crew. „In al mijn jaren in de filmindustrie heb ik nog nooit zo’n eng ongeval meegemaakt”, zegt een ooggetuige tegen de Britse krant The Sun. „Het was zo angstaanjagend.”

Er wordt momenteel nog onderzoek gedaan naar de precieze oorzaak van de explosie. Vermoed wordt dat er tijdens de opnames van Gladiator 2 een gasleiding op de set beschadigd is geraakt.

Aanwezigen zijn diep geschokt

Zes medewerkers raakten gewond en werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met hen gaat is niet duidelijk. „Alle aanwezigen, van de laagste medewerkers tot de grote filmsterren, zijn overstuur”, aldus de ooggetuige.

De eerste Gladiator-film kwam uit in 2000 en was een enorm succes. Het verhaal over de Romeinse generaal Maximus (gespeeld door Russell Crowe) die verplicht wordt om als gladiator aan de slag te gaan, won maar liefst vijf Oscars.

Nog weinig bekend over plot Gladiator 2

Over de plot van Gladiator 2 is nog niet veel bekend, maar fans van Russel Crowe hoeven niet te rekenen op een verschijning van de acteur in de nieuwe film. Paul Mescal, die in het eerste deel een jonge Romein speelde, is wel te zien. Hij vertolkt in de nieuwe film de rol van een keizer.

Of de explosie ook invloed heeft op wanneer Gladiator 2 in première gaat, is niet bekend. Als alles volgens plan verloopt, dan moet de nieuwe film begin volgend jaar in de bioscoopzalen te zien zijn.

Zaden en cassavemeel: zo wisten vier kinderen veertig dagen in de Colombiaanse jungle te overleven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.