Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Films & series 11 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Daar is-ie dan: de snoeiharde trailer van het nieuwe (vijfde) seizoen Mocro Maffia

Het geduld van fans van Mocro Maffia werd het afgelopen jaar flink op de proef gesteld. Wanneer gaat dat verhaal tussen de cocaïnebendes van Paus (Achmed Akkabi) en Romano (Mandela Wee Wee) nou eindelijk eens verder? Daar is nu antwoord op: je mag 2 juni rood omrand in je agenda zetten. In de tussentijd kun je alvast genieten van de kersverse, eerste beelden.

Mocro Maffia vult sinds 2018 onze tv- en laptopschermen. Met succes, want kijkers en experts komen superlatieven tekort voor de serie. In 2021 werd de serie zelfs bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Dramaserie.

Trailer van vijfde seizoen Mocro Maffia

Het nieuwe seizoen van de serie belooft „heftiger en harder te worden dan ooit.” De serie is vanaf 2 juni wekelijks te zien en bestaat uit zeven afleveringen. Check hier de eerste beelden van de comeback van Potlood, Paus, Taxi en Samira:

 

Een opfrisser: wat is er ook alweer gebeurd?

Voor wie het vierde seizoen van Mocro Maffia niet meer helder voor de geest staat, hierbij een (spoilervrij) opfrissertje van het vierde seizoen. In dit seizoen duurde de ruzie tussen kamp Romano en zijn rivaal Paus nog altijd voort. Romano sloot met zijn nieuwe Mexicaanse zakenpartners een deal met een Duits-Turkse clan in Düsseldorf. Hiermee wilde hij niet alleen Paus, maar ook zijn Colombiaanse leverancier Tia Alvarez uit de weg ruimen. Een ondergedoken Paus zinde na zijn marteling aan het einde van seizoen drie op wraak en stuurde Tatta met een nieuwe partner richting Düsseldorf.

Hoewel het vijfde seizoen dus even op zich liet wachten, kwam er eind vorige maand wel een zoethoudertje uit: Mocro Maffia: Tatta. Dit is een speciale film over een van de personages, Tatta (een fantastische rol van Robert de Hoog). Wie het vierde seizoen nog niet heeft gezien, moet hier even stoppen met lezen (dit verraadt namelijk wat er is gebeurd). Tatta vluchtte in het vierde seizoen met zijn gezin na een hevige aanvaring met de man die hij dient, Paus. De buit die zijn criminele leven had opgeleverd ging mee, maar die gaat meteen letterlijk in rook op als een molotov-cocktail in zijn schuilcaravan wordt gegooid. En dus wil hij wraak. Een prima concept voor een film, zou je zeggen, en dat vond Metro ook. Onze verslaggever bekeek Tatta alvast voor de tv-rubriek Blik op de Buis en had gelijk zin in meer. Nog een klein maandje dus.

Je kijkt de eerste vier seizoenen van Mocro Moffia, de film Mocro Maffia: Tatta, de miniserie Komtgoed en de korte film Meltem op Videoland

Flirtende Leonie ter Braak hoogtepunt in Het Perfecte Plaatje: ‘Diep, ga dieper’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.