Judith Tielemans
Judith Tielemans Films & series 26 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Koning Charles ‘maakt zich zorgen’ om ruzies met Diana in Netflix-serie The Crown

Koning Charles zou zich zorgen maken over de manier waarop de ruzies tussen hem en prinses Diana geportretteerd worden in het nieuwe seizoen van de Netflix-serie The Crown. Dat meldt The Telegraph op basis van ingewijden aan het hof.

Een vriend van Charles zou volgens de krant hebben gezegd dat de Netflix-serie de gebeurtenissen rond het koppel „exploiteert” en dat Netflix er „niet voor terugschrikt om de reputaties van mensen door het slijk te halen”.

Nieuw seizoen The Crown haalt herinneringen op

De populariteit van Charles is weer toegenomen sinds hij de troon overnam van zijn moeder, de overleden koningin Elizabeth. Maar met de komst van het nieuwe seizoen van The Crown zouden de Britten weer worden herinnerd aan de periode waarin hij niet populair was, rond de dood van Diana.

De vijfde reeks van de serie is vanaf november te zien op Netflix. In de tien nieuwe afleveringen komen de jaren negentig aan bod, als prins Charles en prinses Diana uit elkaar gaan. Die rollen worden gespeeld door Dominic West en Elizabeth Debicki. Imelda Staunton is voor het eerst te zien als koningin Elizabeth en Jonathan Pryce vertolkt de rol van prins Philip.

Momenteel vinden de opnames van het zesde en laatste seizoen van de populaire dramaserie plaats. Die werden onlangs enkele dagen stilgelegd vanwege het overlijden van koningin Elizabeth.

Populariteit gestegen

Het zesde seizoen van The Crown richt zich ook op de jaren negentig, in het bijzonder op de periode rond de dood van prinses Diana in 1997.

Sinds het overlijden van Queen Elizabeth (wat er met haar corig’s gebeurt, lees je trouwens hier) is de netflix-serie erg in trek. Vakblad Variety meldt op basis van data-onderzoek van het bedrijf Whip Media dat het kijkersaantal van de serie over koningin Elizabeth enorm is toegenomen na haar dood. Het weekend na het overlijden van de koningin, steeg het aantal Britse kijkers met meer dan 800 procent ten opzichte van het weekend daarvoor. In de VS is het aantal meer dan verviervoudigd.

Waterbedrijven waarschuwen voor drinkwatertekort: ‘Niet meer vanzelfsprekend’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Koning Charles ‘maakt zich zorgen’ om ruzies met Diana in Netflix-serie The Crown
Sluiten